середу, 30 червня 2021 р.

Письменницькі таємниці Раїси Плотникової. Авторська зустріч

 



В рамках проведення ювілейного Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці 2021» в бібліотеці – філіалі №4 відбулася творча зустріч «Письменницькі таємниці Раїси Плотникової»

Читачі книгозбірні добре знайомі з творчістю лубенської письменниці за романом «Реквієм для Рози», який отримав відзнаку «Вибір видавця» на міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2016» та його логічним завершенням – «Непманша» .

Творчі зустрічі з Раїсою Плотниковою стали вже традиційними у нашій книгозбірні, яку вона називає «рідною полтавською домівкою».

Щиро, відверто, емоційно говорили про книги, сюжети, курйози, натхнення, героїв, епоху! Про щасливі моменти в роботі, коли у гості сяяли очі, про болюче і наболіле, коли смуток огортав кожного з присутніх! Говорили про Лубни, Володимира Малика, сучасну літературу, улюблених авторів…

Не наговорилися! Але найголовнішу таємницю  все-таки відкрили.  У видавництві «Фоліо» готується до друку новий роман Раїси Василівни "Марго та сексот"! До речі, електронну книгу можна уже придбати у видавництві.

Події твору відбуваються на тлі 60–80-х років минулого століття.

 «Нехай читач сам вирішує, чи варто додавати до цього тексту назву міста. Адже все у тій колишній країні було занадто схожим. Хіба в будь-якій іншій провінції не зустрічалося вулиць з такою ж назвою, хіба в столиці й невеликих містечках не руйнували храми чи десь не було жодного сексота? Ну, може, баржі й катери для прогулянок не на всіх річках ходили, але Сула тоді була судноплавною. Звісно, що й фатальні жінки були в кожному місті в усі часи, та такої Марго, як у цьому пізнаваному тамтешніми мешканцями містечку, не було ніде, бо вона була по-справжньому екстраординарною...»

Раїса Василівна поділилася деякими таємницями нового роману, ще більше заінтригувавши читачів.  


          Ні для кого із шанувальників творчості Раїси Плотникової не таємниця, що вона є авторкою декількох поетичних збірок. Із задоволенням гостя читала власні поезії, дарувала насолоду присутнім, відповідала на запитання, щиро ділилася творчими планами.

«Для мене найбільший успіх – це стояти перед Вами (читачами), бачити блиск в очах, відчувати розуміння, слухати запитання, давати відповіді і розуміти, що і наступної зустрічі нам буде про що поговорити. Ми на одній літературній хвилі».

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар