середу, 30 червня 2021 р.

«Як відчути далеку Африку?» Онлайн-зустріч із дитячою письменницею Оксаною Куценко

 У бібліотеці – філіалі №4 у межах проведення ювілейного Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці 2021» відбулася онлайн-зустріч із  дитячою письменницею Оксаною Куценко, яка нині мешкає у Південно-Африканській Республіці. Саме так!  Ми віртуально були за 9 тисяч кілометрів від України! Разом із юними читачами спробували відчути далеку Африку.

Як відчути Африку? Наприклад, прочитати книгу Оксани Куценко «Лерато означає «любов», яка не так давно вийшла у видавництві «ПОРТАЛ». Чудові ілюстрації  художниці Анни Сургун тільки доповнюють колорит розповідей. Ви відвідаєте африканське весілля разом із дівчинкою Лерато та познайомитеся із традиціями та звичаями тсване. Разом із семирічним пастушком Амаду з племені водаабе пройдете ініціацію: необхідно сім днів і ночей наодинці пасти корів у савані. А подружившись із зебреням-альбіносом та маленьким хлопчиком-зулусом, дізнаєтеся про хоробрих воїнів володаря Шаки. Книжка допоможе мандрувати уявно.

По-справжньому відчути Африку допомогла дітям письменниця Оксана

Куценко та юна модераторка зустрічі Вероніка Левицька. Готуючись серйозно до онлайн-зустрічі, дівчинка прочитала книгу аж чотири рази. Запитання «сипалися» одне за одним. А пані Оксана, радіючи з того, розповідала про найгаласливіших чорних ібісів, які розгулюють  вулицями столиці. Чорна мамба, дійсно, найотруйніша  змія у південній Африці.

Міфи, легенди, казки. Дослідження, відкриття… До речі, для декого із дітей стало відкриттям, що не завжди у Африці жарко. «Зараз у нас зимно, - пояснила гостя, кутаючись у светр. – Але кожна африканська пора року по-своєму прекрасна».

Розповідала письменниця дітям про національний парк і унікальних тварин, які живуть тільки у південній Африці, про народ водаабе з цікавими традиціями і святами, про  мальовничі пагорби, круглі будиночки – рондавелі та їх мешканців зулусів.

Цікаво, змістовно, пізнавально! Продовжуємо наші мандри із книгами видавництва «ПОРТАЛ». Найцікавіші історії з чудовими ілюстраціями чекають вас у бібліотеці.



Немає коментарів:

Дописати коментар