понеділок, 28 вересня 2020 р.

Гість бібліотеки - відомий український філософ і письменник Андрій Баумейстер

Інтелектуальні зустрічі.  26 вересня 2020 року до бібліотеки-філіалу №4 завітав відомий  уже читачам філософ та письменник Андрій Баумейстер з особистим подарунком  книгозбірні – новинка автора «Вступ до філософських студій, або інтелектуальні подорожі до країни філософії».

Навіщо сьогодні філософія? Що може дати філософія сучасній людині? В розмові Андрій Олегович пояснив, що тільки вміння цілісно розглядати проблеми чи навіть будь-яке питання, вміння аналізувати, критично мислити сприяє інтелектуальній відкритості людини. Тільки критичний мислення, а не ілюзія допоможе вийти із складної ситуації чи то вдома, чи в бібліотеці, в політиці, в світі.

«Філософія формує толерантне ставлення людей до інших культур і способів мислення, що є надважливим у сучасному світі». «Частина відповідей лежить на поверхні, але збагнути їх можна лише з допомогою філософії», - підкреслив гість і ми перейшли до відвертої розмови про книги, читання, бібліотеки. А ввечері біля Свято-Успенського собору полтавці чекали на зустріч з відомим київським гостем, щоб отримати відповіді на запитання: «Куди рухається світ, місце України в цьому світі і роль місцевих еліт в об’єднання України. Як їх об’єднання (на яких засадах) може вплинути на зміни та які ці зміни повинні бути». І дійсно, змістовна розмова перейшла в цікавий діалог з присутніми. Декілька відгуків про зустріч: 

«Головне для мене в розмові з Андрієм Баумейстером – це документальні факти, аналіз історичних подій, що і де прочитати. Я вже раз слухала його лекцію про демократію» (Маша, студентка)

«Я на зустрічі випадково, але заслухалася і забула навіть про час» (Світлана, домогосподарка)

«Цікава думка про еліти. Тільки щось наша «еліта» не цікавиться. » (Ігор, аспірант)

«Розмова за своїм змістом доступна для всіх слухачів. Цікаво. Є про що подумати» (Олег) 

«Розумний і відвертий, уважний до слухачів. А у вас є хоч деякі книги, на які пан Баумейстер робив посилання» 

 Так, декілька книг із рекомендованих вже є у нашій бібліотеці. Читайте, думайте, вирішуйте …

Немає коментарів:

Дописати коментар