понеділок, 21 вересня 2020 р.

Мирного неба тобі, Україно!

       21 вересня 2020 року у бібліотеці- філіалі №4 відбулася година  спілкування «Хочемо миру!»,

Під час розмови з восьмикласниками ЗОШ 23 не говорили про необхідність збереження миру – вони це усвідомлюють. Не пригадували історію воєн і миру – про це вони дізнаються з предмету «Історія». Не зясовували, хто має нести відповідальність за мир у всьому світі. Ми згадали  імена наймолодших учасників війни на сході України, імена тих, хто назавжди залишиться юним, мріям яких ніколи вже не здійснитися.

20-річний Валерян Моренюк мав неабиякий хист до малювання, мріяв стати моряком, але став десантником. Павлу Ліщинському було 19. Він  любив історію. 20-річний Микола Колосовський прийняв рішення добровільно стати на захист України.  Роланду Поповичу мало б виповнитися 20 років. Але куля обірвала юне життя. 17-річного Назара Якубовського до цього часу чекає батько з війни: не може прийняти смерті сина. Наймолодший захисник Донецького аеропорту доброволець16-річний Серьожа Табула у щоденнику написав слова, які стали на війні крилатими. «Я готовий загинути за Україну і жалкую про те, що можу зробити це лише один раз».  Їх бажання жити під мирним небом не могло зупинити ніщо… окрім кулі.

«Людина може померти двічі: коли наздогнала куля там, на полі бою, а вдруге у памяті людській» Не дозволимо вдруге. Слава героям! Мирного неба тобі, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар