пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

Літературно-пізнавальна гра "Хто Я? Який Я?"

   Читання для задоволення.      17 вересня 2020 року третьокласники ПШ44 завітали на літературно-пізнавальну гру "Хто Я? Який Я?".

Під час гри поєдналися два світи – асоціативний та світ, який відкривають книги. Улюблена настільна гра школярів «Асоціації» тільки пожвавила мандрівку у світ хоробрих і полохливих, кумедних і страшних, великих і малих звірів, а дитячі енциклопедії привідкрили та-акі таємниці!!!

                           Після гри у дітей вже не залишилося сумнівів (брати чи не брати, читати чи не читати) пізнавальні, цікаві, з чудовими ілюстраціями книги, які були представлені на перегляді «Найцікавіше про тварин».

Кожну відгадану «асоціацію» ведуча підсилювала найцікавішими та маловідомими фактами із життя тварин із посиланням: в якій книзі можна це прочитати. Діти згадували прочитані книги, де героями є тварини і обговорювали чи насправді вони такі в казках.

От Ви знаєте, чому змія показує язика? А хто із тварин зовсім не вміє позіхати? Про полохливого зайця – це взагалі казкова нісенітниця, бо мама-зайчиха своїми міцними задніми лапами ще й як може «віддубасити» ворога, захищаючи своїх малюків… А домашній улюбленець кіт? Якщо він треться біля Ваших ніг- це не значить, що він за Вами скучив…

В такому ігровому спілкуванні третьокласники відкривали для себе цікавий тваринний світ та не менш захоплюючий книжковий. 




Немає коментарів:

Дописати коментар