пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Читання для задоволення: година спілкування

24 вересня 2020 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася година спілкування «Читання для задоволення», на якій говорили про заохочення дитини до читання.

Замість серйозних та нудних настанов татам і мамам презентували купу веселих світлин із роботи  бібліотеки, на яких діти читають, грають, розважаються…  «Ми намагаємося розкрити дітям магію книжок через ігри, квести, використовуємо головоломки, шаради, щоб діти від відвідин бібліотеки отримали задоволення, щоб їм хотілося взяти книгу з собою».

З батьками говорили по-дорослому  і по-дитячому: спробували  зіграти у гру, показавши, що читання   можуть бути цікавими, веселими і корисними.

«Не сподівайтеся, що нарешті Ваша мрія здійсниться і дитину не можна буде відірвати від книги. Це справа всіх: наша, вчителів, батьків. Читайте з дітьми! Читайте вголос те, що їм подобається, читайте наввипередки. Читати треба різними голосами, робити це цікаво й не припиняти цієї справи тільки тому, що діти навчилися читати самостійно. Необхідно обговорювати, уявляти та мріяти». 

Бібліотекар розповіла про зустрічі з письменниками, які організовує бібліотека, про літературні посиденьки, які перетворюються в довгі відверті розмови, про перегляд та обговорення фільмів та про те, що поганих дитячих книг не існує. Діти всі різні і мають різні смаки. Дорослі легко можуть зруйнувати дитячу любов до читання, заборонивши книги, які подобаються дітям. Ще недавно комікси звинувачували в тому, що вони сприяють безграмотності. Але вони розвивають уяву! Читання для дітей треба робити справжньою розвагою. Адже, коли воно подається як обов’язкове навантаження, то може стати нудним або навіть ненависним заняттям. Дорослим презентували книги по саморозвитку, мотивації та як «знайти спільну мову з дітьми»

Читаймо із задоволенням і наші діти зростатимуть розумними мрійниками, адже все таки їм творити майбутнє.


Немає коментарів:

Дописати коментар