неділю, 17 травня 2020 р.

#Письменники на карантині. Володимир Шкурупій


  16 травня 2020 року   «Письменники на карантині» запросили на  зустріч із Владикою Афанасієм (архієпископ Полтавський і Харківський УАПЦ), якого в літературному світі добре знають як  український письменник Володимир Шкурупій.
В літературу він увійшов «Живою росою» в 1987 році, потім книжка оповідань і повістей «Осіння горішина» . Після того  лише кілька оповідань… Навесні 2016 року в полтавському літературному часописі «Полтавська криниця» надрукували  оповідання «Серця вкраяла». «Такий собі дебют повернення в літературу!» – зазначила модератор онлайн-зустрічі Наталія Трикаш, запросивши Владику до спілкування.
Про непростий свій життєвий шлях просто й чесно розповідав Володимир Шкурупій, про те, як довго шукав себе, свій шлях, своє призначення. « А вже цього року працюю над прозою постійно, наскільки дозволяє служіння й церковна діяльність, - щиро ділився думками письменник. - Любов – всьому початок. Треба, щоб кожен навчився поважати, цінувати свій рід, своє коріння, свою землю. Беручи щось нове з Європи, не можна забувати про своє рідне, українське»
Книги Володимира Шкурупія є своєрідним епосом українського села останніх десятиліть радянщини. Описує протистояння національних традицій людяності супроти цинізму. Але головне – це усвідомлення своїх коренів, любові до рідної землі, заглиблення в моральні витоки народної душі.
З новими оповіданнями Володимира Шкурупія та з творчістю полтавських письменників і поетів запрошуємо познайомитися на сторінках нового випуску «Полтавської криниці», який передав Владика для читачів нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар