пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Вперше у Полтаві "Летючий сміттєвоз"!

    25 лютого 2016 року  в бібліотеці-філіалі №4 відбулася зустріч школярів із Мариною Гримич, автором хуліганського міні-роману "Летючий сміттєвоз", написаного для "підлітків, їхніх батьків та вчителів". Полтавські teen-и зустріч назвали "драйовою, класною, прикольною і нестандартною", а гостю з Києва - "своєю, харизматичною, щирою, відвертою і (знову ж) класною". Це було після зустрічі… 
А до того Марина Віллівна розповіла старшокласникам, як виник задум створити підлітковий роман, поділилася історією написання та сімейними  спогадами, що сприяли створенню такого веселого,аж драйвового роману.
     Книга буде цікава тим, хто має почуття гумору. «Я була чесна з читачем… і писала, уявляючи тих, для кого писала», - пояснила київська гостя присутнім на зустрічі, які слухали оповідки із задоволенням. Не можна сказати чи повірили полтавські школярі  в справжність сюжету, але відразу ж виявили бажання дізнатися, яку ж таку «не етичну» лексику вживала письменниця. Дійсно, як пояснила авторка, книга написана такою мовою, як розмовляють підлітки у великому місті,є народні словечка, зустрічаються і грубі слова. Деякі англійські слова спонукають читача замислитися над перекладом (полтавські школярі, до речі, з перекладом вправлялися швидко) чи «заглянути» у словник.

     Куди завіз героїв книги летючий сміттєвоз, яку пораду дав хлопцям новий знайомий і чому необхідно завжди «бути у формі» Ви дізнаєтесь, прочитавши книгу самі. Пані Марина із задоволенням подарувала роман «Летючий сміттєвоз» читачам бібліотеки, а щасливі власники книги отримали автографи від авторки.
     Смачного Вам читання, юні друзі! Чекаємо ваших відгуків!











2 коментарі:

  1. Зустріч цікава,Марина Гримич прекрасна співрозмовниця, ерудована, відверта й чесна у своїх поглядах. Прекрасна мова та вміння вести розмову, ніби знає про що ми, читачі, думаємо і хочемо знати. Це я щодо вечірньої зустрічі. Але прочитала саме хуліганський підлітковий роман (що вдалося купити)"Летючий сміттєвоз" -дійсно, читайте і діти, і вчителі, звичайно ж підлітки І думайте, не прогавте тієї миті, коли потрібно бути в формі. Чи підкинете вам доля ще один шанс? Аня.

    ВідповістиВидалити
  2. Зустріч цікава,Марина Гримич прекрасна співрозмовниця, ерудована, відверта й чесна у своїх поглядах. Прекрасна мова та вміння вести розмову, ніби знає про що ми, читачі, думаємо і хочемо знати. Це я щодо вечірньої зустрічі. Але прочитала саме хуліганський підлітковий роман (що вдалося купити)"Летючий сміттєвоз" -дійсно, читайте і діти, і вчителі, звичайно ж підлітки І думайте, не прогавте тієї миті, коли потрібно бути в формі. Чи підкинете вам доля ще один шанс? Аня.

    ВідповістиВидалити