неділю, 21 лютого 2016 р.

Знати, щоб пам’ятати!

   18 лютого 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбувся урок памяті «За правду, свободу, за чесні і рівні права».
  Старшокласники ЗОШ №23 на заході зустрілися з учасницею Революції Гідності Тамарою Іванівною Олійник, яка практично пройшла весь Майдан. «Носила я коктейлі. Два пакети в руки і по маршруту, кожен до своїх барикад. Зі мною була моя внучка, тоді старшокласниця Маргарита. Молоді було багато. Ми вчилися у них, а вони до нас відносилися з такою повагою ! У мене зявилося скільки нових друзів і людей, на яких просто можна було обпертися. Ми вірили один одному,  вірили, що ми можемо щось змінити», - розповідала  гостя книгозбірні. Повертаючись на нетривалий час додому, Тамара Іванівна була активною учасницею полтавського Майдану (під час штурму облдержадміністрації була поранена, рятуючи життя юнакові).
     Тамара Іванівна відповідала на запитання, ділилася думками про майбутнє України, про місце юнаків та дівчат в нелегкому шляху до її процвітання, розповіла  спогади свого батька про участь українців в боротьбі з «НКВДешниками» в післявоєнні роки, про провокації комуністів та прагнення українців жити в єдиній незалежній Україні. Потім гостя читала власні вірші, а старшокласники  - вірші, присвячені Героям Небесної Сотні, подіям Майдану.

Бібліотекарі підготували книжкову виставку-хроніку «Знати, щоб пам’ятати», на якій розміщені новинки художньої літератури та науково-документальні видання.







Немає коментарів:

Дописати коментар