середу, 24 лютого 2016 р.

«Уроки мужності»

 «Ніхто не зможе любити Україну сильніше за нас. І нікому, крім нас, не подарує наша земля стільки свого тепла,любові й турботи»
Микита Кашницький
     24 лютого 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 під час проведення години пам’яті «Об’єднані спільним болем і пам’яттю» відбулася презентація книги Микити Кашницького «Уроки мужності».
     Гість книгозбірні швидко знайшов спільну тему для розмови із семикласниками ЗОШ №27. Добре відома школярам історична подія 480 року до н.е. та одне із оповідань Микити Кашницького із презентованої книги об’єднали їх  і швидко розмова перейшла в досить змістовний діалог. Говорили не тільки про оборону Фермопільського гірського проходу, а й про Українські Фермопіли (так часто називають бій під Крутами, а з 2015 року – оборону Донецького аеропорту), про наших героїв, про місце подвигу в сучасному житті, про відношення українців «там» і «тут», чому « важко примиритися нам, українцям, на нашій єдиній українській землі».
   Щирий, відвертий, мужній, харизматичний Микита Кашницький радив школярам краще вивчати історію України, знати своїх героїв і памятати тих, хто віддав власне життя за вільну Україну.

     Бібліотекарі підготували перегляд літератури «Лабіринтами історії», на якому представлені книги В.Рутківського, О. Зубченка, Зірки Мензатюк,
А. Бачинського, В. Малика, М. Морозенко. Вивчайте, пізнавайте, думайте!











  

Немає коментарів:

Дописати коментар