пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Веселі пригоди з Топчиком і Жуйчиком.

  

     На канікулах до юних читачів нашої бібліотеки завітали дитяча письменниця Галина Пустовгар та творча команда мережі супермаркетів ТА-ДА, яка  безпосередньо має полтавське коріння.

Полтавська казкарка розповіла дітям про своє домашнє завдання-пропозицію: написати дитячу книгу, де героями будуть бегемотик Топчик і динозаврик Жуйчик - корпоративні герої мережі супермаркетів TA-DA!

«Мені хотілося зробити цю книжку не тільки розважальною й 


пригодницькою, а ще і пізнавальною», - ділилася думками Галина Пустовгар про свою книгу «Пригоди Топчика і Жуйчика на Дикому Заході».

Допитливі читачі хотіли знати все і про життя казкарки, і про пригоди її казкових героїв, і  про її всі книги взагалі. Що читає сама авторка? Про її творчі плани? Як можна навчитися «бути казкаркою»?

Щаслива й усміхнена Галина Пустовгар «відбила атаку питань», задовольнивши цікавість дітей.

Разом з героями книги вирушили на Дикий Захід. Присутні, познайомившися із героями казки Аделіною, її братом Марком та Топчиком і Жуйчиком поринули думками у далеку Америку. Дикий Захід, пустелі, прерії, ковбої, ранчо… Розбійники, пригоди, змагання. Цікаво? Так. Але й трохи боязко (інколи й дуже страшно!), коли повинен прийняти сміливе рішення. А інколи вдатися до хитрощів, використовуючи знання.  

Разом з героями книги мандрували, «шукали золото», намагалися підказати героям, щоб ті не потрапити в пастку.

А ще займалися магією! Не повірите: маленького динозаврика перетворили на великого динозавра Жуйчика. Та він добрий, веселий і привітний.

Радості дітей не було меж! Жуйчик приніс торбинку із золотими монетами. Хочеш монету – відгадай вікторину (якщо уважно слухав розповідь-мандрівку).

На завершення зустрічі – подарунки для всіх! Веселі й енергійні руханки із Жуйчиком, обійми, розмови з дитячою письменницею, фотосесія, повітряні кульки.

Через такий  формат зустрічей творчий тандем ТА-ДА й нашої бібліотеки хочуть донести до дітей цінності добра та справжньої дружби й показати, що веселі ігри, заняття спортом та живе спілкування з друзями цікавіші за віртуальну переписку та комп’ютерні ігри.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар