пʼятницю, 29 березня 2024 р.

Романи, які підтримують вогник надії. Зустріч з Оленою Кузьміною.

 

   Нещодавно  гостею нашої  бібліотеки була письменниця- фантастка Олена Кузьміна, авторка романів «Проєкт «Лабіринт» та «Морок над містом».

Олена Кузьміна - сучасна українська письменниця, талановита графічна дизайнерка та співавторка подкасту «Пішли писати»,  випускниця курсу «Litosvita» та лавреатка конкурсу «Коронація слова». Окрім письменства Олена займається підприємництвом та грає у плейбек-театрі «Під зонтом».

Саме рукопис роману «Проєкт «Лабіринт» був відзначений на конкурсі «Коронація слова» у номінації «Вибір видавництва “Фабула”.

Книги Олени Кузьміної - це не лише власні видані твори, але й публікації у збірках оповідань.

Її історії реальні й нереальні водночас. Читаєш і, ніби, ми серед героїв її книг, а вони є тут, у нашому житті. Далеко не казкові сюжети: її герої вимушені балансувати між світами у круговерті життя, яке створили не вони.

Будьте готові: романи Олени Кузьміної далеко не теплі. Вони сповнені боротьби й небезпек, а також іронії. Легкої, ледь помітної.

Сюжети створені майстерно: читач не встигає оговтатися від одних подій, як потрапляє у вир інших.

Її романи  справді є нескінченними історіями. Вони не закінчуються з останньою сторінкою, бо продовжують існувати й розвиватися в читацькій уяві. Так і сьогоднішня зустріч розбурхала, зігріла, спонукала до роздумів, спілкування  й читання книг.

Найбільше розмов на зустрічі було навколо роману «Морок над містом», який вийшов у 2023 році.

Спілкуючись з чарівною, усміхненою оптимісткою Оленою Кузьміною, не складалися деякі пазли. Чому фентезі? Чому морок? Чи може бути він світлий? Чи завжди є вибір у житті? Чи можна побороти морок у собі? Чи є вихід із лабіринту?

Запитань було багато. Вибрати переможця було важко. Як прокоментувала сама гостя: «Ваші мудрі, кольорові, розумні, змістовні  запитання в моєму серденьку».

Щира й відкрита пані Олена ділилася своїми думками, планами, бажаннями допомогти юним талантам.

Сьогоднішнє спілкування - це тільки початок історії під назвою "Фентезійний світ Олени Кузьміної".











Немає коментарів:

Дописати коментар