четвер, 8 вересня 2022 р.

«Я вільна – я десь загубилася в часі»

 

7 вересня 2022 року у бібліотеці-філії №4 відбулася творча зустріч з акторкою Людмилою Тимофєєвою, яка подарувала читачам неймовірні дві години літературно-мистецького щастя.

Людмила Дмитрівна залюблена в творчість Ліни Василівни Костенко. «Її поезія  – багатогранна й невмируща. ЇЇ називають взірцем романтики, ніжності, сарказму та духовності. Любовна лірика торкає за живе»,- ділилася думками Людмила Тимофєєва у паузах між читанням віршів улюбленої поетеси.

Артистично виконані поезії, пронизливі й багатогранні, кликали присутніх зануритися у величний поетичний світ Ліни Костенко, рідний серцю кожного українця.

Зустріч у форматі «улюблена акторка читає улюблені поезії» у книгозбірні відбулася вперше.

Друга частина зустрічі – це мистецьке життя Людмили Тимофєєвої, яка з дитинства мріяла про професію акторки. Її вчителями й наставниками були Валентина Кожевнікова, Богдан Ступка.

Відверті розмови про мистецтво, покликання, улюблені ролі, сценічні курйози – все це відповіді на запитання, які так охоче сприймали присутні на вечорі. У розмовах летів час. Згадували знакові події, відомі особистості нашої культури, які для гості залишаються друзями чи колегами.

«Такі зустрічі, - ділилася Людмила Дмитрівна, - це спосіб зазирнути всередину себе, переосмислити власну особистість, розкласти по поличкам свої почуття і ще раз зануритися у світ глибокої думки Ліни Костенко»

«Чи є у вас незіграна роль, яка манить вас і досі», - запитання від читачів. «Так», - якось швидко відповіла Людмила Дмитрівна, ніби вже чула таке запитання раніше. – Це п’єса великого Габріеля Гарсіа Маркеса та тільки перекладу українською ніде немає»

Що ж, пані Людмило, на вас чекає не очікувано-приємна звістка: переклад з іспанської буде. Один наш читач, шанований добродій, вже взявся до справи. А це значить, що наші літературно-мистецькі читання продовжуються.

Навздогін бажанням читачів: скільки б не було сказано про Ліну Костенко, скільки б ми не читали її поезію – все буде мало. Тому, пропонуємо добірку книг «Залюблена в слово», кожна з яких допоможе одразу зануритися у її поетичний світ.

 









Немає коментарів:

Дописати коментар