четвер, 30 червня 2022 р.

Простір щастя - бібліотека!

   


     Бібліотека – філіал №4  з легкістю ламає стереотипи серед читачів, гостей Полтави: у сучасному світі є цікаві бібліотеки. Варто лише переступити поріг книгозбірні.

Завжди затишна атмосфера, бібліотекарі-професіонали, круті волонтери та задоволені діти й дорослі.

Сучасна бібліотека перетворилася на той простір і ту територію, де  все можливо в одному місці.  Самому чи з родиною, друзями чи просто з книгами.   Бібліотека тепер - осередок спілкування, комфортний і зручний для відвідувачів з «гучними» і «тихими» зонами, з відкритими просторами і відокремленими місцями відпочинку. До того ж, книги не дозволять забути про них. Варто лише підняти очі.

Дорослі читачі зараз часто називають книги найкращими ліками, адже вони дозволяють поринути в інший світ і втекти від стресу.  Чи навпаки, знайти відповіді на запитання, які ставить перед нами сьогодення. Книжки з саморозвитку, мотивації та психології можуть підказати рішення, а книги-спогади відомих бізнесменів стати прикладом для дій.

Комфортний сучасний простір для книголюбів, традиційне читання книг, розвиток творчих здібностей, задоволення читацьких інформаційних інтересів – все це простір щастя. Таку назву юні читачі дали бібліотеці на Європейській 141.

Мистецькі посиденьки, шахові турніри, обговорення книг, цікаві зустрічі, квести, арт-майстерня, театральні постановки чи журналістські розслідування все більше збирають читачів і читайликів.

За допомогою комфортного дизайну простір натхнення  надихає й стимулює дітей до читання. Відкритий доступ до знань та інформації спонукають відкривати й досліджувати світ. А ще багато ідей, сповнених натхнення.

 Помилково думати, що фантазія потрібна тільки людям творчих професій. Креативність - це необхідний навик, що дозволяє генерувати нові ідеї, які потім можна втілювати в звичайному житті, а можливо й в професію.   До речі, люди з розвиненою уявою швидше вирішують проблеми, більш адекватно оцінюють дійсність і швидше орієнтуються в різних ситуаціях. Саме таке покоління потрібне нашій любій Україні. Покоління, здатне критично мислити, аналізувати, вільно висловлювати свою думку, відстоювати власні інтереси.

У вівторок, середу, четвер, п’ятницю з 13 год. до 16  на Вас чекає дружна компанія хлопчиків та дівчат, щоб разом відкривати світ натхнення, пізнати власний світ креативних ідей та вчитися їх реалізовувати.









 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар