пʼятницю, 3 червня 2022 р.

Коти і Компанія.

 


«Час, проведений в компанії кота, – говорять психологи, - це ваша інвестиція у власне здоров'я». І справа не тільки в тому, що тваринка підіймає настрій навіть у найважчі дні.

Виявляється, що домашні улюбленці здатні позитивно впливати на нервову систему. Статистика показує, що любителі вусатих звертаються до лікарів майже у 5 разів рідше, ніж ті, у кого котів немає. Та й  живуть у середньому на 10,3 року довше, ніж інші.

Чи можуть лікувати намальовані коти – не впевнена. А от перезавантажитись, відпочити, аж почати муркотіти від щастя, а може й знайти собі друга  на все життя – все це (і навіть більше)  можливо на посиденьках у бібліотеці-філіалі №4 .

Наші читачі-студійці вирішили перевірити на собі кототерапію через книги та малюнки. Використовували різні книги і різні техніки малювання котиків. Абсолютно несхожих між собою. Ангорок, британців, сибірців, персів, норвезьких лісових… Ви не знаєте який вони мають вигляд? Наші діти все знають. Про великих котів і малих, про грізних і милих.

«Уявіть, дев’ятирічний кіт  активний лише три роки свого життя. Бо у середньому коти витрачають 2/3 доби на сон.»

«Кішки, як правило, «риють» правою лапою, а коти – лівою»

« Коти підстрибують на висоту, більшу в п’ять разів за власний зріст».

От чого ніхто не знає, так це чому муркоче кіт. Версій багато, але і вчені не знають точно.

Уважно слухали студійці своїх викладачів. Крок за кроком рухалися за майстринями, «створюючи» кожен собі кота-друга. Чи подружку. Про все те діти розповідали з радістю. Ділилися думками: як назвуть кота, якими рисами характеру наділені їхні друзі. А ще обговорювали книги Галини Вдовиченко «36 і 6 котів». Хто не прочитав, той не з нашої компанії.

Карколомний світ пригод, радощів і прикрощів хвостато-вухатих котів, кішечок і кошенят не залишить нікого байдужим. Цікаво? Так! Непередбачувано? Авжеж! Інтригуюче? Ще й як! Не тільки дітям, а й їхнім батькам  сподобалися зачитані уривки книг! Галина Вдовиченко зуміла подарувати маленьким поціновувачам загадок і таємниць справжній книжковий сюрприз! Сторінки гортаються одна за одною, мова легка та гарна, добре присмачена дотепним гумором.

До речі, у кожного кота свій унікальний відбиток носика. Це як відбитки пальців у людей. Або як унікальні малюнки дітей, намальованих власноруч. Та  найбільше всім сподобалися жовто-блакитні пухнастики. Кожен малюнок незабаром помандрує у Харків, Рубіжне, Дергачі, Ізюм, Херсон. Україна переможе!

Заходи проводяться за підтримки ГО Полтавська філія Суспільної служби України.





Немає коментарів:

Дописати коментар