середу, 1 вересня 2021 р.

30 причин пишатися Україною! день цікавих зустрічей.

 День цікавих зустрічей у бібліотеці-філіалі №4, який відбувся 1 вересня,  став неймовірним днем знайомств, відкриттів, щирих розмов та приємних сюрпризів!

Упродовж дня відбувалися години спілкування, відверті та щирі розмови, пізнавальні мандрівки із школярами. Говорили і про літо, яке так не хочеться відпускати разом із канікулами, про шкільні будні, які готують вже сюрпризи, про нашу красуню-Полтаву, про рідну Україну, її історію та сьогодення... про оптимізм та віру у власні сили.

Разом отримали задоволення від приємних сюрпризів: «побували» в українській Венеції, насолоджувалися красою Лемурійського озера, водоспаду Шипіт, неповторністю українських печер та Буцького каньйону.  Не залишили без уваги і досягнення нашої економіки. А для цього далеко і ходити не треба. От Ви знали, що у нас у Полтаві підприємство «Аерокоптер" випустило гелікоптери? А що компанія «KONSORT» випускає найкраще конвейерне обладнання і має представництва в більше ніж 20 країнах світу? Українські меблі та дерев`яні елементи декору з натуральної коштовної деревини можна побачити в іноземних посольствах, в офісах та домівках відомих бізнесменів, в елітних ресторанах та готелях Євросоюзу, Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ… І все це українська меблева фабрика "Мірт", що діє у місті Новограді-Волинському. Чи знали ви, що українська компанія «Органік Мілк» возить органічний сир, йогурт та інші «смаколики» до Еміратів літаками?    Мабуть. Ніхто не здогадується, що серед найкращих у світі вітрильних яхт… українські. Ми продаємо їх зокрема в Канаду і Швецію. Кожен другий сноуборд та кожна друга пара лиж, яка продається у Австрії, Великій Британії, Німеччині, Франції та інших країнах, вироблено в Україні.

Про все це ми говорили із семикласниками. То що ж, можливо досить песимізму. Можливо Україна лише розминається. Вона лише випростовується на повний зріст після більш ніж 300-річного перебування у ярмі. Нинішня непроста ситуація - лише нетривала затримка. 







Немає коментарів:

Дописати коментар