понеділок, 6 вересня 2021 р.

Навіть крихітний клапоть землі може бути раєм, якщо є рай у серці.

 


2 вересня 2021 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч із чарівною письменницею Тетяною Белімовою, яка ще в 2013 році здобула свою першу нагороду у літературному конкурсі «Коронація слова».

Спілкування розпочалося з презентації нового роману «Винуваті люди», який вийшов  у липні цього року у видавництві КСД, та вже здобув багато шанувальників.

Історія головних героїв Марії та Василя  не залишила байдужими читачів. Вона торкається  душі та серця кожного і не відпускає довго ні емоційно, ні розумом. Чи ж справді такими винуватими є герої роману, як «охрестила» їх своєю назвою письменниця?

Тетяна Валеріївна відверто ділилася із читачами історією створення роману, розповідала, як збирала історичний матеріал і як вдалося ознайомитися з документами архівів, які були давно вивезені до Санкт-Петербургу.

Роман охоплює період від початку двадцятого століття і до початку Першої світової війни. «Я дуже люблю занурюватися в ті, не надто далекі, але такі цікаві і бурхливі часи. – відверто ділилася думками письменниця. - Дуже хотіла написати ретро-роман, щоб події  відбувалися в центральній Україні, яка належала в той час до Російської імперії.»

Тетяна Белімова зацікавила присутніх неймовірними розповідями із історії костюмів, цирку,  життя єврейської громади в містечку Ставищеве.  

Роман закінчується початком страшної війни. І закінчується так, що  кожен читач захоче повірити у продовження цієї історії. Сподіваємося, що Тетяна Белімова все ж напише  продовження роману. А може це переросте в потужну сімейну сагу довжиною в століття? Принаймні авторка пообіцяла читачам подумати. Дуже хочеться дізнатися про  подальшу історію життя Марії і Василя та зазирнути в майбутнє їх нащадків. Але не менш цікаво дізнатися і про наступний роман талановитої гості. Який? Залишається таємницею…
















 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар