середу, 1 вересня 2021 р.

Про харасмент і письменницькі таємниці Тетяни Рубан.


 Родзинкою дня цікавих зустрічей була відверта розмова дев’ятикласників із відомою письменницею Тетяною Рубан. Точніше – про книгу полтавської письменниці «#Фізик», яку вона залюбки презентувала старшокласникам.

Про що повість Тетяни Рубан? «#ФІЗИК» — це психологічна пригодницька історія, яка написана, щоб допомогти тим, хто став жертвою харасменту і опинився сам на сам із цією проблемою. Не буду спойлерити, як модно зараз говорити, але залюбки поділюся нижче відгуками підлітків, які вже прочитали книгу.

«Життя п’ятнадцятирічної студентки коледжу Діни вирує подіями. Якось до неї по допомогу звертається одногрупниця Валя, яка досі ніколи з Діною і не розмовляла. Валя має таємницю: викладач фізики з коледжу наполегливо вимагає її уваги..» Що робити дівчині? Розповісти мамі? Та у неї хворе серце. Поділитися таємницею з коханим? Але ж він може влаштувати «розбірки» викладачу і за це можуть вигнати із коледжу. Хто повірить Валі? Чи зможе вона протистояти «лестощам та домаганням» фізика? І головне, що робити в такому випадку взагалі?

«Як же це жахливо, коли дорослі чоловіки користуючись своїм статусом домагаються дівчат! А ще гірше, коли отакі от викладачі, свідомо думають та міркують, що коли вони чіпляються до неповнолітніх дівчат та говорять їм свої брудні слова, то дівчата просто мліють від цього і захоплюються своїми викладачами.

«…це гидко! Коли свідома доросла людина це робить, вона здається зовсім не бачить, що у її жертви в очах не захват, а страх в перемішку з презирством.»

Відверто та щиро розповідала письменниця старшокласникам, чому вирішила висвітити саме цю тему у своїй повісті, чи є у книзі реальні події, яким героям більше симпатизує.

Звичайно ж, Тетяна Рубан не тільки з радістю поділилася письменницькими таємницями, але й чудовою новиною. «Я дуже щаслива розділити з вами цю мою радість. Незабаром у книгарнях з’явиться нова моя книга «На північ від кордону». Для мене це не просто роман. Це найсильніше зі всього мною написаного.» Чекаємо з нетерпінням на новинку. Буде про що поговорити. До зустрічі!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар