вівторок, 14 вересня 2021 р.

Авторська зустріч із золотою письменницею України Дариною Гнатко

 

14 вересня до читачів бібліотеки-філіалу №4 завітала улюблена письменниця Дарина Гнатко з презентацією нових романів, які вийшли у цьому році у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Шанувальникам творчості нашої краянки добре відомо, що у своїх творах авторка поєднує історичні факти, народні традиції з містикою та детективними сюжетами.

«Дуже люблю історію, історичні романи. А історія нашого народу — то така багата нива - такі події відбувалися на нашій землі, що хочеться писати й писати про наш сильний волелюбний народ.»

У 2020 році Дарина Гнатко отримала титул «Золотий письменник України»

Творчий доробок Дарини Гнатко  -  11 книг!

Упродовж зустрічі говорили про творчість, романи, перемоги, відношення «письменник-читач» і , звичайно ж, розкривали таємниці улюбленої письменниці…Та найбільше говорили про нові романи  «Емма. Історія одного падіння»  та «Лора. Історія одного божевілля»

Що надихнуло автора на створення цих романів?! Чому романи отримали імена жінок? Чи схожі вони за сюжетом? Ні, абсолютно різні.

Емма Рихальська, головна героїня однойменного роману, - донька заможного поміщика та наречена шанованого графа Яготинича. « Її майбутнє прогнозовано мало бути щасливим. Але заборонене кохання до кріпака Назара, що так раптово спалахнуло, перекреслило все. Емма знала, що він заручений із красунею Марічкою. І ніколи не відповість взаємністю панянці. А сама Емма змушена буде все життя прожити із нелюбом. Але долю не прорахуєш. Трагічна загибель Марічки збурить у серці Назара полум’я помсти. Емма втратить останній шанс здобути його любов. Та несподівано під серцем заворушиться надія...»

В романі «Лора», як пояснила гостя, більше використала цікавих фактів з історії вулиць рідного міста. «Дореволюційний Кременчук бентежать події, що відбуваються в родині заможного заводчика й фабриканта Войтовича. Від рук дружини гине пан Владислав Войтович, а потім божеволіє його єдина донька й спадкоємиця. Щось дивне й незрозуміле коїться з молодою панною Ларисою, котру всі кличуть Лорою. Спочатку ці видіння із померлим батьком. А потім — згубне, заборонене, але таке жадане кохання до Олександра, нареченого власної кузини. Здавалося, це почуття гамує Лорине божевілля. Заради нього вона ладна була на все. Навіть... убити кузину? Ні, цього не може бути… Лору звинувачують у вбивстві, якого вона не хоче визнавати. Тепер тільки одна людина може врятувати її від падіння у прірву остаточного божевілля. Та чи врятує?» 

Абсолютно різні за сюжетом романи, але є і спільне - інтрига до останньої сторінки, гарна українська мова та цікавий перебіг подій. 





Немає коментарів:

Дописати коментар