середу, 25 серпня 2021 р.

Вчимося ефективно мислити, розуміти себе та світ навколо.

 

22 серпня 2021 року до бібліотеки-філіалу №4 завітали гості з різних міст України в межах  проєкту “Культурний код міста”, який ініціює команда   Cowo.guru - школа розвитку мислення та Олександр Філоненко, відомий в Україні філософ і богослов.

Що це за проєкт? Це спроба запустити в Україні освітні подорожі і відкрити важливі міста та містечка України через їх культурні коди з позиції їх важливості для України. Перше місто - Полтава. Одна із зустрічей - у нашій книгозбірні.

Цікаві ідеї презентувала команда МІСТОХАБ, яка називає свій проєкт  «бомбою, що підірве усталену для Полтави систему відносин між бізнесом, владою та громадою. Це прототип успішного міста, у якому представники різних сфер не просто співіснують, а ефективно взаємодіють, створюють комфортний для них усіх простір і генерують можливості для розвитку як один одного, так і міста в цілому. Це перший у Полтаві проєкт соціального підприємництва, який працюватиме завдяки інвестиціям полтавців.»

До зустрічі долучилися Вікторія Гончар та Марина Герасименко, які презентували  неформальний культурно-просвітницький проєкт Speaking Cups.  Його мета - привернути більшу увагу до постатей українських мислителів. Цікавою була розповідь про місію  «балакучих стаканчиків», які досить незвичайні, адже на них зображений Григорій Сковорода та його влучні цитати в креативному дизайні.

Змістовним вдалося обговорення «Літературний простір для дітей і дорослих – бібліотека чи бібліохаб?» Представникам культурної спільноти цікавим був досвід роботи нашої книгозбірні, яку більше знають за Фейсбуком  як  #Бібліотека_на_Європейській_141 . Для нас - почути і відчути, що думають про бібліотеки гості взагалі. Говорили про підтримку читання, любов до книги, промоцію читання, майбутнє бібліотек, чи можна вплинути на читання дітей? Дорослих? Динамічною та емоційною була дискусія між бібліотекарем та депутатом – «Чи здатна сучасна бібліотека повернути українцям інтерес до книги та читання».

Щиро дякуємо Андрію Мельнику за подарунок читачам бібліотеки та такий важливий для нас досвід роботи в команді, головна думка якої  - «Суспільство без культури – нонсенс!»

 






Немає коментарів:

Дописати коментар