четвер, 27 травня 2021 р.

«Люблю писати, особливо для найвдячніших читачів – дітей…» Зустріч із Сергієм Пантюком

26 травня 2021 року до бібліотеки-філіалу №4 на зустріч із юними читачами завітав «нестандартний», «химерний» дитячий письменник. Саме так називає себе  Сергій Пантюк, відомий в Україні письменник, журналіст, громадський діяч, видавець.

 Зустріч із третьокласниками відбулася невимушено і цікаво, бо добре вміє Сергій Дмитрович розмовляти з дітьми на одній мові.

«З самого дитинства я був неслухняником, цікавився динозаврами і любив вигадувати чудернацькі пригодницькі історії. Зараз сам люблю смакувати неслухняними дітьми, примащуючи їх кетчупом та гірчицею». І діти враз перетворилися на «реготунів, усміхайликів, радунців».  А дитячий письменник - на пана Перевертаса, який вишукував пустунів та неслухняників, читав хвацькі, задиристі вірші, розповідав пустотливі, сповнені кипучої енергії, історії. Словом, задоволення отримали і діти, і дорослі, і сам Сергій Пантюк.    Артистично читаючи вірші, гість то утворював  гармидер у залі, то враз діти затихали, ловлячи кожне слово і пораду гостя. Ніхто із присутніх не був обділений увагою письменника, кожен був активним учасником спілкування. Зачарувавши один одного, відомий письменник і школярі, не могли розлучитися. Скільки поваги та любові до дітей у Сергія Дмитровича, стільки ж любові дитячих сердець з собою спакував у валізу гість зустрічі.

У бібліотеці залишив Сергій Пантюк «частинку себе»  та власні книги з дарчими написами: «Чудовим читайликам на добро і позитив!»

Де взяти позитив! Читайте Сергія Пантюка! Чого тільки вартий вірш "Веселий крутисловик", де треба вправно виправити слова! А якщо Ви за 6 секунд розкажете скоромовку, вважайте, Ви вже запрошені на фан-вечірку із Сергієм Пантюком.

Один, два, три – почали:

Лис у лісі, 
сич у стрісі, 
а горобчик на горісі 
виють, квилять, цвірінчать — 
скоромовку першу вчать.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар