понеділок, 24 травня 2021 р.

Великий світ маленьких життів

Відкриття виставки світлин "Великий світ маленьких життів" полтавської фотохудожниці Галини Вовченко у бібліотеці-філіалі №4 стало несподіванкою для школярів. Нагадаємо, що саме  другокласники ПШ44 є найактивнішими учасниками екочитань  «Пізнаємо світ разом», які проводяться у бібліотеці-філіалі №4.

Як виникла ідея екочитань? Ще восени абсолютно випадково вияснилося,  що мало хто реально любить павуків, мурашок, комашок, жуків... А чому?  Давайте начистоту. Ці  створіння найчастіше абсолютно безпечні, а за деякими повір'ями, є провісниками хороших новин. Але чомусь, зустрівши у себе вдома задумливий погляд восьми павукових очей, дитина відчуває страх.  Але ці створіння можуть не тільки наводити жах, але і викликати захоплення! Не вірите?  

Ми читали разом книги, шукали цікаві факти про життя маленьких істот,  обговорювали,  переосмислювали...

Неоціненною у наших діалогах стала книги Діани Амфт «Як полюбити павучка», Свена Нордквіста «Фіндус іде з дому» та «Особливий» Дари Корній.

Виставка  світлин маленьких створінь – метеликів, жучків, бабок, мушок. павучків - не тільки доповнила знання, але й переконала  навіть найбільш завзятих юних опонентів,  що ці створіння можуть не тільки наводити жах, але й викликати захоплення, бути ду-у-у же милими.

Гостя зустрічі Галина Василівна розповідала школярам про своє захоплення, відповідала на запитання, ділилася смішними історіями. Найактивніші читачі екочитань отримали від фотохудожниці призи.

«Іноді, коли нам щось не до вподоби, варто просто спробувати подивитися на це з іншого боку. Насправді ми боїмося лише незнаного або незрозумілого» Не вірите? Читайте книги і переконаєтеся! Або ж, відвідайте виставку світлин "Великий світ маленьких життів" полтавської фотохудожниці Галини Вовченко, яка діє у нашій книгозбірні до 28 травня 2021 року.





Немає коментарів:

Дописати коментар