середу, 29 квітня 2020 р.

#Літературна орбіта. Доторкнутися словом до серця


#Літературна орбіта 28 квітня 2020 року запрацював проєкт бібліотеки-філіалу №4 «Літературна орбіта». 
Перша онлайн-зустріч відбулася на платформі ZOOM, на яку були запрошені поети з різних міст нашої любої України. Наталя Шевченко (Київ), Олег Шапошников (Полтава), Марія Козиренко (Харків), Олена Ольшанська (Запоріжжя), Зоряна Кіндратишин (Стрий), Юлія Стиркіна (Полтава) – талановиті майстри пера, які володіють магією слова спілкувалися з читачами онлайн.       

 Зустріч проходила у форматі: кожен поет дав відповіді на три запитання та прочитав три власні поезії. Різні стилі, різні бачення, різні рядки, але напрочуд талановито! Глибоко і сильно, красиво і просто зігрівали автори душі слухачів-читачів, ділилися своїми дитячими мріями та бажаннями, розповідали, які книги читають зараз (або чому не читається), насолоджувалися зустріччю так само, як ми їхніми поезіями.  
Щирі зворушливі вірші від Зоряни, чуттєві  від Олени Ольшанської, мудрі й філософські – Марії Козиренко, гарні й потужні від Юлії Стиркіної. Олег Шапошников дивував вишуканими рядками, а Наталя Шевченко - чудовою лірикою, хоча чекали насправді від неї чогось «з характером».
Гість зі Львівщини Василь Щерб’юк нашу зустріч назвав кращою подією квітня, а відгуки в ФБ просто гріють наші бібліотечні серця.
Листівка від художниці-ілюстраторки Марії Панченко, приз за найцікавіше запитання, вже збирається до своєї власниці  @ Svetlana Shpika
Здоровя всім нам, щастя, добра та Божої ласки! До нових зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар