пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

# ПИСЬМЕННИКИ НА КАРАНТИНІ


16 та 17 квітня 2020 року мала за щастя бути присутньою на онлайн-зустрічах "#Письменники на карантині", організовані  Центром культури та розвитку "Горизонт".

 Талановиті  полтавські авторки Марина Боровська та Світлана Оленець представили свою творчість. У кожної з них є щось своє, незвичайне, свої рими, свій настрій, свої думки й слова. Та варто було їх почути, щоб зрозуміти, що на полтавському поетичному небі уже  сяють дві яскраві зірочки.
 
Творчий доробок Світлани Оленець - це збірки поезій -"Геометрія слів" та "Грані неба".  Для неї поезія - це сповідь, така собі мелодія почуттів, переживань думок. Творчості поетеси властива філософія. В коротких рядках вона викладає багато філософських міркувань.  Світлана любить читати вірші із супроводом музики. Мабуть, саме так і народжуються пісні Світлани Оленець.

Поезія Марини Боровської настільки вражає своєю неповторністю, настільки тонко й глибоко  вона бачить світ. ЇЇ вірші  - то шепіт душі, то крик, то молитва  то сповідь. Оксамитовий голос Марини  манить, залюблює в себе , викликає на щирість та відвертість, що хочеться ділитися своїми думками, переживаннями, врешті решт, говорити про свої почуття. Саме такою і має бути поезія, щоб відлунювалася у серцях читачів.
До розмови мали змогу  приєднатися учасники онлайн-зустрічі.  Цікавими думками поділилися Олег Шапошников та Марина Кононенко, які мають власний погляд на сучасну поезію.  
Натхнення та позитивних емоцій, а читачам -нових зустрічей в ФБ #Письменники на карантині!

Немає коментарів:

Дописати коментар