вівторок, 2 липня 2024 р.

Життя вимірюється не кількістю вдихів-видихів, а моментами, коли захоплює дух!

 


У бібліотеці відбулася зустріч полтавської творчої молоді з Надією Алюновою, акторкою, співачкою, дослідницею фольклору та звукотерапевткою.

 Надія Алюнова професійно займається голосом і традиційним співом. Свого часу заснувала школу співу, яка невдовзі перетворилася на «Голосотворчу лабораторію», що досліджує голос і звуки, а також український традиційний пісенний спадок.

Парадоксом нашого часу є те, що навчаючись у школі, університеті, пізнаючи складні істини, забуваємо розвивати свою духовність. От і виходить: «маємо високі будівлі, але низьку терпимість, широкі магістралі, але вузькі погляди. Збільшили свої претензії, але скоротили цінності. Знаємо, як вижити, та не знаємо, як жити»

Зрозуміти життя через спів. Збагатити себе і навколишній світ. Навчитися відчувати й розуміти тих, хто поруч.

Співо-творчий майстер клас з Надією Алюновою для молоді став не тільки відкриттям, але й відчуттям свободи, вільного польоту.

Дихальні, тілесні, голосові та акторські практики . Дослідження власної природи у своєму тілі «тут і зараз». Музика як процес, що твориться, а не виконується.

Надія Алюнова для юнаків і дівчат стала вчителем , провідником  у світ творчості, музики й співу. Кожен відчув себе нотою, яка гармонійно звучала у пісенній композиції. Без страху й забобонів «я не вмію співати», учасники зустрічі довели, що «акторська майстерність – це м’яз, який можна накачати».

Щоб зрозуміти емоції учасників, перейдіть за посиланням: https://fb.watch/t47Af_1gVs/

Зустріч із Надією Алюновою – це тільки перший крок у великому проєкті Театру сучасного діалогу.

Ініціативу «Сучасний діалог полтавської громади та ВПО засобами театру для розбудови спільного майбутнього» впроваджує ГО «Полтавська філія Суспільної служби України»  за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

А що попереду?  Нові майстер-класи, читки, зустрічі, спілкування. Проєкт триває та шалено набирає обертів.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар