вівторок, 21 травня 2024 р.

Книжковий світ без кордонів


Наймолодші читачі бібліотеки здійснили літературну мандрівку у світ нових видань. 
Першокласників запросили у подорож європейськими країнами, де народилися й жили добре знані письменники-казкарі: брати Грімм, Шарль Перро, Андерсен. Це світ принців і принцес,  добрих і лихих чарівників,  гномів, велетнів та  тварин, які розмовляють.

Упродовж зустрічі школярам презентували дитячі новинки європейських авторів, які вже полюбилися юним читачам бібліотеки.


Серед улюблених - веселий, з присмаком повчання й гумору світ героїв шведського письменника та ілюстратора Свена Нордквіста. Його всесвітньо відома серія  пригод дідуся Петсона і  кота Фіндуса не залишає часу для смутку навіть найбільшим песимістам.

Дивовижні персонажі англійської письменниці Беатрікс Поттер на чолі з Кроликом Петриком ніколи не покидають рейтингу «Улюблені книжкові герої» Рідкісна спостережливість і багата уява авторки дали їй змогу створити напрочуд  зворушливі олюднені óбрази звірят. Її маленькі герої не завжди слухаються старших, часто-густо потрапляють у різні халепи. Чи не так буває у нашому житті?

Мандруючи країнами Європи, школярі познайомилися з новими зарубіжними письменниками, книги яких не тільки вчать дітей чомусь новому та корисному, але й приносять їм відчуття спокою, безпеки, любові.

"Мій дідусь" португальської письменниці Катаріни Собрал- це історія в яскравих картинках  про час, якого постійно не вистачає. Книжка з яскравими ілюстраціями вчить цінувати життя та знаходити щасливі моменти в буденності.

Найбільше першокласникам сподобалася ніжна, кумедна й повчальна історія про їжачка Пуфа. Прекрасні ілюстрації подарували дітям гарний настрій.

Історія Лоренца Паула та Катрін Шерер «Лисичка йде до бібліотеки» літературну мандрівку зробили цікавою й пізнавальною. Разом із звичайною лисичкою, яка випадково потрапила до надзвичайного світу знань, школярі мандрували бібліотекою.

Насамкінець мова зайшла про обійми. Теплі й міцні, які часом так потрібні кожному. Чи може мати друга кактус з гострими шипами на ім’я Феліпе, який мріє про теплі обіймашки. Про це знає Симона Чіраоло, італійська письменниця, авторка зворушливої історії «Обійми мене»







Немає коментарів:

Дописати коментар