середа, 27 вересня 2023 р.

Хто багато читає, той багато знає.

27 вересня у бібліотеці-філії №4 відбулися літературні забави «Хочемо все знати», ініціаторами яких стали третьокласники школи 23.

Важливість таких зустрічей мудрі школярики аргументували: «Книги відкривають нам світ», «допомагають уявити минуле», «пізнаємо світ цікавих істот», «можна пофантазувати, заглянути в майбутнє», «відкрити свій цікавий світ», «так у вас завжди цікаво».

«Знаходимо час читати книги разом, - долучилася до розмови Олена Іванівна. - Гарну книжку часто читаємо багато разів і кожен раз знаходимо в ній щось нове, цікаве, вражаюче».

Щоб перша зустріч школярам добре запам’яталася та й вдома, щоб було чим похвастатися,  підготували цікаву мандрівку у світ метеликів.

Ці маленькі створіння - одні з найгарніших комах, спостерігати за якими можна дуже довго й отримувати від цього тільки задоволення. Згадували книги, де героями є метелики, милувалися світлинами із зображенням метеликів. Від найменших до великих, різного забарвлення і навіть вдачі. Цікаві факти про метеликів, про  зв’язок між ними та людьми, про їхню роль у природі розповідає Альгара Алехандро у книзі з чудовими ілюстраціями «Пізнаю світ. Метелики»

Не менш цікаво було заглянути у давні часи, щоб дізнатися як наші предки відносилися до метеликів. «З давніх віків, китайці дотримуються думки, що метелик це не тільки символ безсмертя, але й радості, а також благополуччя й успішності в сімейних справах. У Японії вважається, що якщо побачиш метеликів, які пурхають над тобою, значить сімейне щастя не за горами. У Мексиці, ця комаха символізує прихильність бога рослинності та весни».

Існує цікавий китайський звичай: на весіллі наречена і наречений, можуть обмінятися метеликами та відразу ж випустити їх в небо. Це буде означати міцну і сильну любов, яка ніколи не згасне. 


Майстер-клас, який був сюрпризом для третьокласників, зробив зустріч неповторною та унікальною. Яскраві й позитивні емоції отримали всі, власноруч зробивши метеликів із фоамірану.





Немає коментарів:

Дописати коментар