четвер, 21 вересня 2023 р.

Мир в Україні - наша єдина дитяча мрія.

Кожного ранку ми прокидаємося з надією, почути таку бажану новину, що все закінчилося, що настав мир і спокій у нашій державі. Та, на жаль, ми  чуємо про нові обстріли, які забирають людські життя, про втрати.

У бібліотеці-філії №4 зібралися юні читачі, щоб поговорити про день Миру.

Серйозна тема, вдумливі погляди… Тато Лади сказав: «Краще їм про війну не знати. Нехай мріють про мир».

Зрозуміло,  миру й щастя  люди прагнули з давніх-давен: скільки існує людство, стільки й живе у серцях чарівна мрія про мир. Бо тільки, коли є мир, то можуть здійснитись усі найзаповітніші прекрасні мрії людини, її надії і помисли, тоді кожен може реалізувати себе повністю, розкрити свої здібності та таланти. Тільки зараз ми до кінця зрозуміли, яким важливим є для нас мир.

Як наші діти розуміють Мир?

«Мир, це коли ми з мамою повернемося додому»… «щоб ми з однокласниками могли ходити в школу»… «я повернуся в свій Чугуїв і мої друзі також»… «тато і дядя повернуться з війни»… «я хочу, щоб усі були веселі і здорові»… «щоб не було страшно»

Ще ми говорили про символ Миру – білого голуба. Згадали легенди, "голубку миру" Пабло Пікассо.  І звичайно ж, майстер-клас з Ларисою Леонідівною, яка вже рік залюбки ділиться з дітьми своїми знаннями-премудростями.

«Кольоровий папір є? Клей є? Фломастери є? А натхнення? Тоді до роботи», - як мантра звучать ці слова кожної неділі. Наші літературно-мистецькі посиденьки продовжуються. Дякуємо нашим Захисникам!




Немає коментарів:

Дописати коментар