суботу, 29 липня 2023 р.

Художня література має неймовірний потенціал зцілювати душу.

У бібліотеці-філії №4 відбулася година інформації «10 книг, на які ми чекали». Учасники зустрічі - група самодопомоги для членів сімей учасників бойових дій та вимушених переселенців.

Зрозуміло, що книга необов'язково має бути інструкцією з самовдосконалення. Але хороша художня література справляє  потужний вплив, і значна кількість досліджень останнім часом свідчить, що читання книжок дуже допомагає у щоденній боротьбі з життєвими труднощами.

Інколи здається, що в перипетіях деяких романів можна загубитись і втратити частину себе. Та все-таки, перегорнувши останню сторінку, з нами залишається натхнення, яким нас наділяють улюблені персонажі. Або знання, висновки, підказки, роздуми.

Учасникам розмови були запропоновані романи Світлани Талан, Дари Корній, Тетяни Белімової, Ярослави Дегтяренко. Їх новинки читачі бібліотеки завжди чекають із нетерпінням. Огляд новинок вийшов за межі 10 книг. Гості запитували про нові видання Сімони Вілар, Надії Гуменюк, Дарини Гнатко, Люко Дашвар.


Романи про кохання та ліричні вірші зігрівають душу, сповнюють тепла та надії. Допомагають пригадати прекрасні моменти нашого життя та дарують надію на майбутнє.

Відкриттям для учасників стали імена молодих письменників, які пишуть в жанрі детективів та хорору: Поліна Кулакова, Ксенія Циганчук, Ярина Каторож. Їх романи стали топовими у книгозбірні.

Презентована під час зустрічі історична література спонукала присутніх до обговорення деяких подій та відомих особистостей. Зрозуміло, історичні романи містять величезний досвід переживань пов’язаних із військовими подіями, трагічними ситуаціями в історії різних народів. Але такі книги знайомлять із досвідом минулих поколінь. 

Книги про саморозвиток та мотивацію не тільки надихають на бажання пізнати себе, вдосконалюватися, але й допоможуть розкрити свої приховані таланти та допоможуть спланувати життя у нових умовах.

Координатор зустрічі Полтавська філія Суспільної служби України за підтримки Ресурсного центру ГУРТ та у партнерстві з гуманітарним відділом виконавчого комітету Щербанівської сільської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар