середу, 5 липня 2023 р.

Поетична веселка Володимира Тарасенка

Творчості полтавського поета Володимира Тарасенка  були присвячені літературно-мистецькі  посиденьки у бібліотеці-філії №4 .  

16 його збірок для дітей і серед них – книга з чудовими ілюстраціями «Роси дитинства», яку презентували дітям.

  Вірші  легко читати навіть першокласникам. Хлопчики та дівчата занурилися у світ дитинства поета: веселого, сонячного, доброго, з ніжними колисковими, щирими посмішками та навіть мудрими повчаннями. Кожен із присутніх знайшов для себе вірш, який неодмінно хотів прочитати друзям. Цікаві історії та персонажі, вміння радіти та співчувати, дружити й учитися – все є у поезіях Володимира Тарасенка. А теплий гумор, без сумніву, налаштував юних  читачів на спілкування.

Дитячі вірші  поета  не тільки додали всім гарного настрою, а й  надихнули на творчість.

 Майстер-клас з Ларисою Леонідівною підсилив  зустріч  втіхою та колоритом. Завдяки майстерності  та фантазії дітей, кожен отримав веселку, зроблену власноруч.  До того ж, ще й  дізналися  таємниці веселки.

Вже потім діти розповідали своїм батькам, що вірші  варто читати кожен день. Для чого? Найперше - собі на потіху. Та  це не найважливіше!

Прислухайтеся до порад.

 «Вірші для дітей дуже добре розвивають і тренують пам'ять.

Не кожна дитина може дослухати казку до самого кінця, їй просто не вистачає терпіння. Короткі дитячі віршики не виснажать  дитину своєю монотонністю, а проста рима та інтонація з легкістю затримують та привернуть увагу навіть найменшого слухача».

Обов'язково не шкодуйте свого часу та користуйтеся такою можливістю. Читайте вірші та тренуйте пам'ять своєї малечі з самого дитинства.


Немає коментарів:

Дописати коментар