вівторок, 23 серпня 2022 р.

Синій, як море, як день, золотий…

Літературно-мистецька сторінка «Україна єдина», яка відбулася 22 серпня 2022 року у бібліотеці-філіалі №4 розпочалася читанням та обговоренням оповідання Ірини Мацко «Український прапор».

Діти з Сєвєродонецька, Чернігова, Рубіжного, Харкова, Полтави читали вірші про Україну, розповідали про символи нашої держави, зокрема  про походження нашої жовто-блакитної святині.

«Жовтий та синій колір часто використовували на стягах та гербах князів».

«Саме такі кольори були присутні на гербі Галицько-Волинського князівства. А король Данило Галицький обрав для гербу Львова золотого лева на синьому тлі».

«Запорізькі козаки також використовували синій і жовтий кольори. На синіх прапорах Війська Запорізького із золотим орнаментам зображені були лицарі, або лики святих».

«А першим українським містом, де над будівлею міської ради ще на початку Незалежності підняли Державний Прапор став Стрий, містечко у Львівській області», - гордо заявив Денис, розуміючи що такої новини не знав ніхто з присутніх.

Діти залюбки ділилися інформацією, розповідаючи цікаві історичні факти про наш державний символ. Згадали історії, які прочитали у збірці «Героям слава!», ділилися враженнями. Багато з почутого – це реальні історії, розповіді наших воїнів для дітей про героїв фронту й тилу.

Маленькі руки юних читачів, не зупиняючись ні на мить, виготовляли аплікації – Прапор України. Кожен намагався зробити їх більше. Одну - додому, щоб поділитися інформацією з рідними. Інші – для наших Захисників. Їх волонтери обовязково віддадуть воїнам зі словами вдячності, побажаннями перемоги, миру, з надією на зустріч.

 «Віримо в вас!», «Цінуємо вас!», «Любимо Вас», «Чекаємо!», - писали діти на своїх роботах.






Немає коментарів:

Дописати коментар