середу, 19 серпня 2020 р.

Гості бібліотеки - видавництво "ПОРТАЛ!"

Відкриваємо "ПОРТАЛ"

18 серпня 2020 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч «Бібліотека. Читач. Видавництво «ПОРТАЛ»                 Чарівні гості із Києва презентували книги видавництва «ПОРТАЛ», яке спеціалізується   на дитячій та освітній літературі. Це історичні видання нового формату для дітей і підлітків, двадцять назв книг із яких придбали для читачів бібліотеки меценати Андрій Гурник та Роман Радченко. Видавництво планує випускати понад 50 книг на рік. 
Головна ідея видавництва історичних книг полягає в «зціленні історії», тобто, позбавлення від радянського наративу і формування нового покоління з українською історією.З реалізацією проєкту історичних книг допомагали кандидат історичних наук Ігор Козловський та український науковець, доктор історичних наук Ярослав Грицак.  «Ідея видавничо-освітнього проєкту «Портал» виросла з багатьох міркувань. По-перше, щоб любити свою країну, потрібно змалечку про неї говорити, читати, співати. Потрібно вивчати свою історію. По-друге, наші діти мають розуміти історичні витоки і корені — й добрі, й злі, — щоб робити висновки і мудро будувати майбутнє», — зазначає Олена Хіргій, засновниця видавництва «Портал».
          Наразі видавництво «Портал» вже має декілька оригінальних видань про історію, культурологію та мислення, про які охоче розповідала кураторка освітнього напряму у ПОРТАЛу пані Валентина. Окрім книг експерти проєкту розробляють сучасні формати для розвитку спільного читання батьків і дітей та популяризації історії. Щиро дякуємо за зустріч, за розмову (!!!), за цікаві  книги, які вже чекають своїх читачів у бібліотеці на Європейській 141!

Немає коментарів:

Дописати коментар