пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

Експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу – гість бібліотеки на Європейській 141

 Інтелектуальні зустрічі. 20 серпня у бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч: експерт з питань міжнародної політики  та Близького Сходу Ілія Куса презентував книгу «Конфлікти, що змінили світ» , яка нещодавно вийшла у видавництві «Фоліо». Це колективна праця команди Українського інституту майбутнього про досвід врегулювання регіональних конфліктів.
На зустрічі міжнародний аналітик говорив про конфлікти у Північній Ірландії, Кіпрі, протистояння в Хорватії, Боснії, Герцеговині, Косово, Північній Македонії та про найболючіше – події на Сході України.
Мова йшла про ключові конфлікти, які найбільше вплинули на світовий досвід врегулювання збройних протистоянь.  
Гість бібліотеки описав присутнім рушійні сили протистоянь та розкрив досвід технології примирення на прикладах Ірландії, Грузії, Придністров’я, Кашміру. Чи були успішними врегулювання  збройних конфліктів? Чи до цього часу «тліють їх вогнища»?
Ілія Куса поділився думкою колективу Інституту майбутнього про задум книги «Конфлікти, що змінили світ»:
« Об´єктивно та неупереджено розповісти про найвідоміші регіональні конфлікти і детально проаналізувати досвід їхнього врегулювання та зробити узагальнення, висновки, які сьогодні є дуже важливими для України… ми готові до майбутньої дискусії. Хтось же мав її почати" Дякуємо за зустріч і книги! за розмову, терплячість і щирість. Ми хочемо продовжити розмову! Запрошуємо до читання та майбутнього діалогу! 



Немає коментарів:

Дописати коментар