четвер, 6 червня 2024 р.

Кожен створює сам для себе натхнення.

  


       Чудовий спосіб виявити свою фантазію та креативність - це завітати на майстер-класи у бібліотеку.

Щонедільні зустрічі дітей  органічно вливаються у бібліотечне життя. Читаємо, розповідаємо, обговорюємо книги й проблеми, а майстер-класи з Ларисою Леонідівною Гецелевич доповнюють їх і роблять спілкування більш емоційно-насиченими.

Найбільше емоцій викликають дитячі розмови та роздуми, як от: де взяти натхнення, якщо музи немає на горизонті.

Практичними кроками поділилися учасники посиденьок «зі стажем». Як зясувалося особливих секретів не існує. «Просто кожен шукає своє «чому?», «створює натхнення кожен сам для себе», «воно само приходить», «переглядаю схожі захоплення у соцмережах», «мама підказує».


 «Головне, знайшовши натхнення, не відпускати його. Підтримувати, розвивати, шукати нові ідеї», -долучилася до розмови майстриня. - Минулого разу ми зробили чохол для навушників. Тепер – мудруємо над браслетами. А Ваші ідеї?»

Є в юної спільноти головне – щире відчуття прекрасного і бажання стати його творцями.

Якщо Ви допитливі, думаєте про життя, намагаєтеся зробити його повнішим, радіснішим, змістовнішим, запрошуємо до спілкування, обміну думками, відпочинку. Будемо разом шукати чи розвивати ваше натхнення. 


А ще пропозиція батькам: «Ніколи не забувайте, що найбільше натхнення – наші діти. Вони не просто знаходяться поряд з нами. Своєю безпосередністю, вмінню радіти дають нам ще більше сил, щоб рухатися вперед».

Імпульсом для розпалювання вашого натхнення можуть стати книги. Зазвичай, після хорошої книги з’являються нові ідеї та мотивація, навіть погляди можуть кардинально змінитися. Ось лише кілька книг, які допоможуть вам працювати над собою, щоб потім допомогти своїм дітям.


«Зберігайте спокій. Щоденна інструкція з вирішення проблем» Раяна Голідей

«Кафе на краю світу» Джона Стрелекі

«Не примушуй себе. Альтернатива силі волі» Бенджаміна Гарді 

І новинка! Джилл Сімс «Чому матуся хоче напитися. Щоденник виснаженої мами». Не закликаємо брати її за приклад, але читати обовязково, адже сміятися корисно для здоровя.








Немає коментарів:

Дописати коментар