вівторок, 25 червня 2024 р.

Краса й традиції сплелися воєдино.

 


У бібліотеці щонеділі збираються гуртківці разом із майстринею Ларисою Гецелевич, щоб поринути у світ українських традицій, звичаїв і моди.

Говорять, що з давніх-давен вінок був книгою душі молодої дівчини. Мовою квітів вона висловлювала свої почуття, виражала душевний стан і «розповідала» про події, що відбулися у її житті.

В Україні вінки мали сонячну символіку. Дівчина у вінку асоціювалася із сонцем, що сходить. Також це символ слави, перемоги, святості, щастя, успіху, могутності, миру, сонця, влади, молодості, дівоцтва. Плетучи вінки, дівчата співали: «Заплету віночок, заплету шовковий на щастя, на долю, на милого вроду!».

В наш сучасний світ мода носити вінки увірвалася завдяки співачці Лані дель Рей. Вийшло так, що тренд на дитячі вінки закріпився. І надовго.

Вінок на голову, як прикраса, вирішує одразу кілька завдань: додає жіночності й ніжності в будь-який образ; робить акцент на зачісці; надає особливого звучання етно стилю, відтіняє  сукню.


Сучасна мода дуже терпима. Сьогодні ви зможете надіти обруч на голову з квітами прямо під джинси та футболку. І це не буде виглядати безглуздо. «Поєднання кольорів, точний підбір аксесуарів - і ви можете похвалитися стильним вбранням», - радить дівчаткам  Оксана Караванська, авторка книги «Стильна книжка для панянки».

По-перше – це сучасно й красиво. По-друге - це наші традиції. Переконайтеся зі світлин: дівчата у вінку виглядають незвичайно мило.

 Вінки-прикраси зараз роблять з різноманітних матеріалів. Є великі текстильні квіти, які дуже схожі на справжні.

Традиційні українські вінки із стрічками  вишукано виглядають з вишиванками.

 «Акуратні віночки з квіточками, виготовленими з атласних стрічок, можна носити і кожен день», - вирішили дівчата та взялися до роботи.

Поради відомої модельєрки Оксани Караванської допоможуть дівчатам навчитися правильно добирати вбрання змалку. Її книга відкриє деякі секрети моди, стилю та допоможе юним леді створити власний імідж.







 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар