середа, 19 червня 2024 р.

Талант вимірюється часом.


 На творах Наталі Забіли виросло кілька поколінь дітей. Критики характеризували її творчість як «материнську пісню, цікаву, барвисту, розумну, клопітку, дбайливу».  Наталю Забілу називають «однією з найвидатніших українських письменниць 20 століття, які пишуть для дітей».

 Народилася дитяча письменниця у дворянській багатодітній родині з великими мистецькими традиціями, де любили й цінували художнє слово, музику, малювання. Змалку привчали всіх дітей до творчості.

У її біографії немає місця екзотичним, романтичним чи героїчним подробицям. Можливо тому, що на це просто не було часу. Адже Наталя Забіла повністю присвятила своє життя дитячій літературі. У її творчому доробку близько двохсот книг – вірші, повісті, оповідання, п’єси й драматичні поеми.

 Це своєрідна скарбничка найцікавіших та найпопулярніших дитячих віршованих творів. Захопливі та зворушливі історії, загадки, приспівки, лічилки в тандемі з барвистими ілюстраціями  безперечно знаходять відгук у серцях дітлахів, а дорослим нагадають чарівну та безтурботну пору дитинства.

 Вірші Наталі Забіли стали не просто класикою, а й рідними та дійсно улюбленими для декількох поколінь українців. Грайливі рядки доступно розповідають малечі про природу, людські якості, світ речей, допомагають у вивченні букв, цифр і назв місяців.

 «Моєю улюбленою казкаркою до цього часу залишається Наталя Забіла, - розповідає Марфа Буторіна,  артистка, майстер сцени Полтавського академічного обласного театру ляльок, яка продовжує працювати з дітьми. -  Кожна  віршована казка Наталі Львівни - справжній шедевр, що випромінює щирість та доброзичливість.»

 Перейдіть у канал YouTube за посиланням https://www.youtube.com/channel/UC38Bgm8MRcTnAMFHKngNNnw/videos , щоб відчути і фантастичний, і реальний поетично-казковий світ Наталії Забіли у виконанні Марфи Буторіної.

  


Немає коментарів:

Дописати коментар