вівторок, 11 червня 2024 р.

Неймовірний день у колі друзів


У бібліотеці відбулася літературна гра-подорож «Країна Дружби», ініціаторами якої були дівчата та юнаки Щербанівського ліцею.

Атмосфера знайомства тихенько, малими кроками перейшла в довірливу розмову про дружбу, взаємовідносини між друзями.

 Кого називати другом? Чи може справжній друг образити? Як щодо корисливої дружби? Цікаво було почути думку викладачів, які з охотою доєдналися до спілкування. Відвертість та вміння вести діалог спонукали учасників кола до нових запитань і обговорень.

Чи завжди «старий друг краще нових двох»? Як щодо «чим більше друзів, тим більше користі»? Які моральні якості, що сприяють дружбі,  найбільше цінує зараз учнівська молодь.

Змістовною й цікавою вдалася зустріч. Шляхом створення психологічних ситуацій перейшли до обговорення важливості взаємодопомоги у колективі, створення дружніх стосунків, забезпечення згуртованої, злагодженої роботи в команді.

Рольові ігри  та активна участь присутніх надихнули до діалогу про чемне ставлення підлітків одне до одного. Прикладів було багато. Разом шукали вирішення проблемних ситуацій.

Згуртовані, одностайні, налаштовані на взаємодопомогу хлопці й дівчата абсолютно забули про бали. Учасники журі упродовж гри-подорожі швидше були порадниками, активними партнерами  обговорень і самої гри.

Разом сміялися та смішили, вчили та вчилися.  В нагоді стали і знання, і гумор, і фантазія. Малювали навіть ті, хто не дружить з фарбами й олівцями. Кожен був актором, художником, поетом. Імпровізували і творили навіть без курсів акторської майстерності.  Та головне, що все вийшло цікаво й змістовно.

Дружити не означає ніколи не сперечатися або не критикувати один одного. Якщо поміж друзів виникає непорозуміння, справжній друг буде шукати переконливі слова і ніколи не образить друга.

Як підсумок зустрічі  -  друзів пов’язує велика повага один до одного, розуміння, взаємодопомога, щирість та  безкорисливість.

Хто не був з нами, про дружбу читайте у книгах улюблених письменників  Сергія Гридіна, Анастасії Нікуліної, Марії Морозенко, Ольги Купріян, Оксани Лущевської, Андрія Бачинського, Валентини Захабури, які були представлені на перегляді  «МійТвій перехідний вік»














 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар