неділю, 21 січня 2024 р.

Астрономічні посиденьки з Ольгою Шибкою.

 


Нарешті  відбулася довгоочікувана зустріч юних читачів із Ольгою Шибкою, професійним астрономом, яка вже понад 30 років відкриває дітям таємниці зірок, планет і космосу.

Діти разом із гостею з Дніпра здійснили  перші кроки в напрямку міжпланетних польотів. До зустрічі школярики підготувалися добре: знали всі планети, розповідали про сузір’я та підготували виставку малюнків «Прямуємо до зоряних світів!»

Залюблена в астрономію Ольга Шибка зачарувала дітей цікавими розповідями, поділилася  знаннями, допомогла розібратися в деталях космічних ракет, представила макети космічних кораблів і станцій та презентувала свою книгу "Астрономія для допитливих малюків".

Книга містить ретельно дібрану й адаптовану для дитячого сприйняття наукову інформацію. Письменниця-астроном у книзі просто й дотепно розповідає про те, що можна побачити в небі неозброєним оком, й про те, що ховається в далеких світах. Змістовні історії доповнені римованими загадками та нескладними, але цікавими завданнями.

«Я намагалася створити книгу, - пояснила Ольга Сергіївна, - для родинного читання та для тих, хто працює з дітьми.  Наприкінці книжки на дітлахів чекає інструкція «Як створити об’ємну іграшку «Сонячна система». Захопливі карти зоряного неба допоможуть дітям навчитися орієнтуватися в зірках і сузір’ях».

Кожен, хто відкриє книгу, отримає унікальний шанс  вирушити в подорож у найвіддаленіші куточки Всесвіту, розкрити таємниці небесних тіл, довідатись якомога більше про інші світи, краще пізнати нашу ніби знайому, але таку загадкову Землю.

Разом з Ольгою Сергіївною школярі не тільки дізналися про планети, зорі, комети, але й збагатили своє мовлення відповідною лексикою.

"Правильно формулювати речення, вживати наукові й астрономічні терміни, знати їх зміст, - діти повинні змалку", - вважає Ольга Шибка..

Наукові факти, легенди, корисні поради є в книзі «Астрономія для допитливих малюків» та  все, що необхідно знати майбутньому досліднику зоряного неба.

Завдяки підтримці полтавських меценатів Андрія Гурника та Лева Жиденка майже кожна бібліотека міста отримає книгу Ольги Шибки.

 








 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар