середу, 21 липня 2021 р.

«Про що вона мовчить», або 248 сторінок на незручні теми

 Друзі, ура!!! Книга-новинка бібліотеки-філіалу №4, яку отримали від жіночого видавництва Creative Women Publishing, все більше знаходить відгуків серед читачів. Не можемо не поділитися!

«Про що вона мовчить» - книжка, написана жінками для жінок. У цій збірці голоси жінок, які наважилися розповісти свою особисту історію, щоб інші також перестали мовчати. Книжка об'єднала тексти про  біль і зцілення, досвід материнства та проживання важкої хвороби, втрату, токсичні стосунки, сексуальність, відстоювання особистих кордонів…

Із інтерв’ю зі Славою Світовою, письменницею, співзасновницею Creative Women Publishing.

Як з’явилася книжка?

-        Спочатку була ідея. Вона народилася ще взимку 2019 року і їй потрібен був час, аби настоятися. Головна мета цієї книжки - щоб по той бік сторінок почули. Аби жінки, які з дня на день носять у собі свої мовчазні історії, розуміли, що вони не самі. Аби ті, хто хоче здатися, не здавалися.

Ваше видавництво зовсім молоде?

-        Creative Women Publishing — перше в Україні жіноче видавництво, 


засноване жінками для жінок. Нас семеро, і всі ми дуже різні. Оскільки жіноче коло передбачає рівність, кожна із нас є головною, у нас немає босси чи найголовнішої директорки.

Ви  вирішили частину книг  подарувати?

-        Коли народилася ідея книжки, ми  вирішили подарувати частину накладу організаціям, через які вона стане доступною більшій кількості жінок. 500 видань передали в бібліотеки, притулки для постраждалих від насильства та жіночі організації. У такий спосіб ми хочемо підтримати жінок, які опинилися у складних життєвих ситуаціях.

Як обирали авторок?

-        По суті, це було жіноче коло. Спершу запросили найближчих, тих, із ким були знайомі особисто і в кого, як ми знали, точно були важливі меседжі, якими вони б захотіли поділитися. Вже потім поволі розширювали це коло і зверталися до жінок, яких читали і знали в інформаційному просторі. Ми намагалися охопити різні сфери… Сподіваємося, що нам це вдалося, бо серед наших авторок є альпіністка, мінометниця, плюс-модель, орнітологиня, гінекологиня, науковиця, акторка, реперка, сценаристка та багато інших.

Ви вірите в силу КНИГИ?

-       Розуміємо, що одні книжки не можуть змінити світ. Але думки, ідеї, обговорення, дії і люди точно його змінять. Чому б для початку не перестати вдавати, що  незручного для нас у світі не існує, а почати читати про це, обговорювати це, актуалізовувати те чи інше питання. Тоді воно не здаватиметься таким страшним і загрозливим, тоді з ним можна буде щось зробити.

Дякуємо Славі Світовій за розмову, а видавництву Creative Women Publishing – за подарунок та вибір нашої бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар