середу, 27 січня 2021 р.

Письменницькі таємниці Міли Іванцової #Літературна орбіта

 


26 лютого 2021 року бібліотека – філіал №4 запросила на #Літературну орбіту всіх шанувальників творчості української письменниці, журналістки, перекладача, громадського діяча Міли Іванцової.

ЇЇ романи та збірки оповідань добре знані серед читачів, тому розмова насамперед почалася відразу навколо творчості улюбленої письменниці. Обговорення романів, сюжетів, героїв… Та найбільше  всі чекали розмови  про новий роман Міли Іванцової, який виходить у видавництві «Білка».


Шість років роботи над твором «Намальовані люди»…

«Нічого, крім невеликих оповідань, мені в ці роки не писалося. Робота йшла важко, виснажливо, окремими блоками з чималими перервами між ними, бо «накривало». Адже це так непросто – творити вигадану історію на тлі реальних подій, свідком яких я була. Епічних подій, як би високо це не звучало. Вигадану історію, де час від часу виринають реальні люди, які дозволили мені написати про себе і навіть прочитали першими й дали уточнення. Неймовірні люди, гідні кожен окремої книжки…

Всі ці роки Міла Іванцова  не приховувала своєї роботи й казала, що пише роман не про Майдан, а про Київ та його мешканців зими 2013-2014.

«Писалося непросто ще й тому, що для мене й багатьох друзів Майдан досі не закінчився, і щоденні новини не дають розслаблятися. Проте, я намагалася не вносити в події мого роману сьогоднішні оцінки, сьогоднішнє знання, що буде далі, старалася дати моїм героям можливість прожити ту зиму там і тоді. На тодішній розум».

Роман «Намальовані люди», як сказала на онлайн - зустрічі Міла Іванцова, про нас із вами, про звичайних людей, українців і не тільки, про звичайних людей у великому місті, яким довелося пережити зовсім не буденні події. Кожному по-своєму. Когось вони закрутили у неймовірно потужний вир, когось залишили байдужим і не торкнулися взагалі.

Зустріч вдалася атмосферною, розмова – відвертою, емоційною, цікавою. Успіхів та гараздів всім нам!

Трансляцію зустрічі з Мілою Іванцовою  можна переглянути на сторінці Фейсбуку - Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна

Читаємо та думаємо! До нових зустрічей на #Літературна_орбіта





Немає коментарів:

Дописати коментар