вівторок, 5 січня 2021 р.

Читайте! Надихайтеся! Мрійте! Життя цікаве!


 5 січня 2021 року відбулася  бібліотечна онлайн-година «Літературними стежками».

Чим пропонує наша  бібліотека заповнити вільний час молоді, підліткам? Чи дійсно читання стає «архаїчним»? Чи може книга допомогти здійснити мрію? Змінити погляди на життя?

Ми чекаємо чудес від будь-кого. Тільки не від себе. Ми боїмося вийти із зони комфорту. А навіщо виходити? Ми не читаємо, бо хтось сказав, що це немодно!  

Але мріяти-то ми вміємо! І змінити життя хочемо. Саме про це говорили із підлітками на зустрічі: про вміння перетворювати мрію в реальність, як отримати правильний результат. Що таке невпевненість і страх? Чому треба вчитися правильно ставити собі запитання, визначати пріоритети? Розмірковували над правилом «одна година на день» і про дуже просту філософію життя, чому письменники пишуть книги про підлітків і чи «може бути це нам цікаво».

Анастасія Нікуліна, Сергій Гридін, Валентина Захабура,


Тетяна Рубан, Оксана Сайко, Андрій Бачинський, Наталка Щерба, Оксана Лущевська, Марина Павленко, Олександр Зубченко – відомі  українські письменники, які мають дітей підлітків або самі в підлітковому віці були далеко не ідеальними, розповідають  про життя юнаків і дівчат. Романтичні історії, пригоди, детективи, фентезі, історичні …

Спробуйте! Не відкладайте на потім! Всього одну годину на день приділіть читанню, зробіть це правилом свого життя, відчуйте насолоду від читання. Зробіть перший крок і памятайте про нашу розмову: «Шлях завдовжки тисяча миль починається з першого кроку» Читайте! Надихайтеся! Мрійте! Змінюйте своє життя! Вам усе вдасться!






 

Немає коментарів:

Дописати коментар