середу, 14 жовтня 2020 р.

Історико-романтична онлайн-зустріч із талановитою ЯрославоюДегтяренко

Я люблю Icтopiю тa пpaгну пoвepнути укpaїнцям пpaвду пpo їxнє минулe" .

Ярослава Дегтяренко

 #Літературна орбіта 13 жовтня 2020 року бібліотека-філіал №4 запросила читачів на онлайн-зустріч із сучасною молодою українською письменницею Ярославою Дегтяренко.   Авторка уже п'яти романів ( " Лицарі Дикого Поля ", " Ярино, вогнику мій " та  трилогії «Між двох орлів») увійшла в український  літературний простір чотири роки тому, отримавши  відзнаку міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова".

Її романи мають завжди захопливий та непердбачуваний сюжет, і всі вони містять різні події: від Хмельниччини у 1648 році до Ніжинської ради.  Ярослава дуже любить історію України, добре знає її. У своїх романах вона настільки точно відтворює історичні події, битви, побут, що в реальність відображених подій не повірити просто неможливо.

Під час розмови із читачами Ярослава Дегтяренко, здається всіх переконала, що icтopiя - нeймoвipний cвiт, яcкpaвий тa цiкaвий. «I peaльнa icтopiя нaбaгaтo цiкaвiшa, нiж фeнтeзi, кpутiшa зa бoйoвик, poмaнтичнiшa зa мeлoдpaму».

Авторка історико-романтично-пригодницьких романів щиро і відверто ділилася письменницькими таємницями: як працює з історичними джерелами, що не так швидко вона пише, адже намагається бути відповідальною, щоб читачі не розчарувалися в її романах. Ще говорили про любов до рідної мови, до свого краю, своєї Батьківщини. «Я люблю Icтopiю тa пpaгну пoвepнути укpaїнцям пpaвду пpo їxнє минулe», - ділилася власними думками гостя онлайн-зустрічі, хоча перше оповідання вона написала за жанром горор!

Запрошуємо до бібліотеки! Романи Ярослави Дегтяренко вже чекають Вас.  Ви не розчаруєтеся, адже її «письмо густе , насичене, немов терпке вино» А романи її треба читати повільно, смакуючи кожне слово…







Немає коментарів:

Дописати коментар