пʼятницю, 28 квітня 2023 р.

«Полтава – це місто, в якому нам пощастило жити.» Ганна Грибан

   


         У бібліотеці-філії №4 відбулася літературна мандрівка-гра «Пригоди кота Мурчика у Полтаві» за однойменною книгою Ганна Грибан та Любові Гевленко.

Учасники гри – це дивовижна спільнота активних і творчих школярів. Це діти, яких хочеться слухати та, навіть, варто повчитися у них. Сьогоднішня гра – це спогад, який хочеться згадувати знову й знову.

Присутня на грі письменниця й директорка видавництва «Дивосвіт» Ганна Грибан ділилася  враженнями після зустрічі: «Спілкування упродовж гри – це тепло, мрії, бажання та натхнення. Саме такі зустрічі роблять наш світ по-справжньому привабливим»

Учасники гри з першого раунду дали зрозуміти, що змагання буде нестандартним, як і правила гри, які запропонувала модератор. Навіть назви команди обрали дивні: «Суслики» та «Їжачки»

Чотири раунди, цікаві завдання, веселі перерви та можливість отримати 30 балів, щоб стати переможцем. Нелегко, але можливо! Якщо уважно читали книгу про пригоди кота Мурчика у Полтаві та цікавитеся історією рідного міста – до перемоги всього декілька кроків.

Припустимо, що в казковість книги школярі не повірили: коти не розмовляють. Але, що котики вміють думати, погодилися всі. 

Учасники гри разом із головним героєм книжки котом Мурчиком, подорожували Полтавою, розгадуючи завдання, ребуси, шаради.

Упродовж гри школярі дізналися немало цікавого про начебто знайомі місця, вулиці, будинки, споруди, згадали про історичні події, пов'язані з Полтавою.

 Ганна Грибан пояснила, що книга «не просто інформація про минуле і не довідник про те, що було, а захоплюючий процес пізнання міста, в якому нам пощастило жити». Із задоволенням гостя поділилася історією створення книги. До речі, книжку вдало доповнюють світлини пам'ятних місць та мальовані персонажі.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар