середу, 9 жовтня 2019 р.

По той бік роману, або Творча зустріч із Ксенією Циганчук

       8 жовтня 2019 року до бібліотеки-філіалу №4 завітала молода українська письменниця, володарка  спеціальної відзнаки  "Золотий пістоль"  за найкращий гостросюжетний детектив на "Коронації слова" -2016.
Читачам книгозбірні авторка відома за романом "Коли приходить темрява", який визначають критики як детектив  з елементами жахів. "Сюжет роману досить сильно закручений. Через якісь двадцять сторінок з'являється новий підозрюваний. Звичайно є підказки, але вони стали зрозумілими тільки тоді, коли перегорнула останні сторінки роману, - ділилася враженнями від детективу Валентина Семенівна. - Класичний детектив. Нагадує мені  книги Агати Крісті."
     Ксенія Циганчук  завітала з презентацією нових романів "По той бік пам'яті" та "Кривавими слідами". Другий роман вийшов у серії "Поліцейський детектив"(видавництво "Фоліо") і заснований на реальних подіях з додаванням авторської інтерпретації. Ксенія брала участь у виїздах на завдання поліцейських Рівного, щоб "бути в темі та уникнути ляпсусів при  написанні твору". До речі,  готується до друку продовження серії пригод героїв "Кривавими слідами".
     "Щодо роману "По той бік пам'яті", - повідомила письменниця, - дуже складно було визначитися із жанром. Це певною мірою і детектив, і горор. Про те є багато моментів з історії, і навіть трішки філософії, психології" .
      Та мабуть, найбільше Ксенії Циганчук вдалося зацікавити читачів не "жахастиками", а розповіддю про генетичний код пам'яті. Ксенія щедро ділилася з читачами унікальними знаннями, щиро відповідала на запитання, підтримувала розмову.
      "Наше минуле крокує за нами, дихаючи в потилицю. І воно впливає на наше життя. Вважаю генетичну пам'ять цілком реальною", - ділилася думками   письменниця. - Пишу не для того,  щоб налякати, а щоб спонукати думати, спостерігати, аналізувати".
Запрошуємо до читання і до роздумів! Книги Ксенії Циганчук є в бібліотеці!










Немає коментарів:

Дописати коментар