четвер, 17 жовтня 2019 р.

"Його історія - це історія неймовірного успіху"

     16 жовтня 2016 року у бібліотеці-філіалі №4 відбулася пізнавальна година "Людина, яка створила себе"
     Бібліотекар Світлана Анатоліївна пояснила школярам: "Про життя та діяльність одного з найвідоміших українських діячів Тараса Григоровича Шевченка можна прочитати у будь-якому шкільному підручнику. Та в біографії Кобзаря є й цікаві факти, відомі далеко не всім, зате вони повною мірою розкривають багатогранність характеру і таланту митця".
Дітей ведуча зацікавила  цікавими фактами з біографії Тараса Григоровича.
"Важливо, щоб ви зрозуміли, що Тарас Григорович не тільки бідний кріпак, якого необхідно жаліти. Це Людина, яка створила себе. "
     Слухаючи  про дитячі роки малого Тараса, діти зрозуміли, що окрім мрії, необхідно ставити мету, іти до її здійснення. Адже, на перший погляд, не маючи перспективи, як у сина кріпака, стати художником, Тарас не здається., не зрікається своєї мрії. Не маючи олівця, він малює вуглинкою, але з якою охотою, любов'ю та впертістю він це робить. Говорячи про нього як про поета, важливо усвідомити, що Тарас Григорович не розчинився в тодішній Російській імперії, не зрікся ,  а залишився українцем, хоча й писав багатьма мовами .
      Школярі долучилися до розмови про Тараса Григоровича та,  зробивши перший крок до успіху, читали вірші Кобзаря не із шкільної програми.













Немає коментарів:

Дописати коментар