середу, 16 травня 2018 р.

Європейський бумеранг

     14 травня 2018 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулася літературна гра "Європейський бумеранг".
     Всім відомо, що  бумеранг -  це різновид дерев'яної метальної палиці, але  тільки в австралійських аборигенів поширені були бумеранги, які повертаються. 
     Так як гра відбувалася в бібліотеці, то ведуча заходу повідомляла інформацію , а учасники гри повинні були її вибірково повернути.  Радо, але із здивуванням сприйняли умови гри  команди "Ах!", "Ох!", "Ух!" 
      Під час віртуальної мандрівки по найдивовижнішим, найоригінальнішим, найцікавішим місцям Європи "Охи-ахи-ухи" отримали скільки інформації (!): дізналися про країни-карлики та їх мешканців, про найвищі гори і вулкани та легенди пов'язані з їх виникненням, про найстаріші міста Європи та їх визначні пам'ятки, про дивовижне місто Мадрид, який вважають найвищою столицею Європи. Багато говорили про Євросоюз, Бельгію, Швейцарію, Швецію... 
     Далі вже нас дивували своєю кмітливістю, інтелектом, безмежною фантазією учасники літературної гри; демонстрували уважність та знання, отримані під час віртуальної мандрівки. Ніхто з "охів-ахів-ухів"  не захотів розлучатися із "євриками", які отримали на початку гри, щоб викупити підказку у журі.
      Всі азартно грали, розв'язували шаради, головоломки, блукали пошуковими лабіринтами, а потім тішилися від приємних несподіванок та інформаційних відкриттів. Цікаво? Звичайно ж! До речі, найцікавішим повідомленням діти визнали інформацію про екологічно чисте місто Фрайбург в Німеччині. За рішенням, прийнятим всенародним референдумом громади невеликого району Фобані, в'їзд  автомобілям категорично заборонено. На місцях парковки збудовано дитячі майданчики! А ще 58 будинків збудовано в рамках концепції "активні будинки": в результаті виробляється ними електроенергії більше, ніж їх мешканці використовують. А журі довелося добряче попрацювати, щоб визначити переможців. 
Читайте більше, не лінуйтеся і Вам знання повернуться в найнеочікуваніший  момент, як бумеранг. 












Немає коментарів:

Дописати коментар