суботу, 15 жовтня 2016 р.

Козацькі забави на сучасний лад.

13 жовтня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбулися козацькі забави. До участі у «Козацьких забавах на сучасний лад» учні 8 класу ЗОШ №23 готувалися заздалегідь. Звичайно ж знали, що на них чекав сюрприз, але гра стала справжньою несподіванкою. Ведуча, відкинувши історичні терміни та хронологічні дати (впевнені, вони їх і так знають), запросила команди поринути у цікаву гру. «Козаки» і «Козачки»  відгадували-загадували, блукали лабіринтами, малювали-домальовували,фантазували хто на що гаразд, веселилися-сміялися, навіть хитрували. Зрозуміло, чиї нащадки, адже запорізькі козаки  були ще ті дотепники. Крок за кроком рухалися до перемоги. Підтримували один одного, як могли. Хоча, говорять,  перемагає в таких іграх дружба, але «козачки» зуміли довести і друзям-хлопцям, і вчителеві історії Владиславу Юрійовичу, що і дівчата можуть бути козаками. Але отриманий приз - книгу-новинку від української письменниці Марини Гримич, вирішили прочитати всі і потім обговорити!  
Запрошені на гру козаки з досвідом Павло та Іван  показали реконструйовані фрагменти козацьких боїв  із шаблею вагою 1,5 кг. Школярі читали вірші та гуморески. Під час заходу, зі слів учасників «забав» , восьмикласники дізналися багато   «маловідомих», «раніше й не чули», «скільки легенд», «і про характерників», «в підручнику не написано», «цікавих фактів з історії козацтва в Україні».

 Насправді ж, друзі, все найцікавіше : і факти, і розповіді, і легенди – все, що ви чули під час гри взято із книг Зірки  Мензатюк «Таємниця козацької шаблі», Володимира Рутківського «Джури» ( 4 книги), Олександра Зубченка «Перемагаючи долю», Марії Морозенко «Іван Сірко». Читайте і пізнавайте, адже це наша з Вами історія, історія нашої України!










Немає коментарів:

Дописати коментар