середу, 24 серпня 2016 р.

Є НА СВІТІ МОЯ КРАЇНА!

 18 серпня 2016 року в бібліотеці-філіалі №4 відбувся літературно-мистецький вечір "Свою Україну любіть", присвячений 25-й річниці Незалежності України.
Відродження Вітчизни - це єдність душ, воскресіння духовності, культури, мови.  Зрозуміло, кожна людина любить той край, де народилася і живе, завжди хоче сказати про неї найкращі слова.Всіх присутніх на вечорі об'єднало одне слово - Україна.
На заході лунали вірші сучасних українських поетів про Україну у виконанні юних читачів книгозбірні, легенди про наш край, які підготували ведучі Тамара Володимирівна та Світлана Анатоліївна, українські пісні у виконанні Надії Коровайкіної, Ольги Шумейко, Віри Мотчани, Тамари Ляшенко, Лідії Новікової, Наталії Коваленко та Миколи Ляшенка. Кожен бажаючий міг сказати своє слово, виявити свою любов піснею, розповіддю, спогадом. Затишна атмосфера, ліричний настрій та патріотичне піднесення панувало в цей вечір у книгозбірні.  Пісню  про Україну  у виконанні Ніни Сергіївни Вірченко підхопили всі присутні на заході:
"Є на світі моя країна,
 найчарівніша, як перлина.
 В моїм серці вона єдина.
 Це моя Україна".
І у кожного вона своя. Але "ми мусимо навчитися чути себе українцями - не галицькими, не буковинськими українцями. А українцями без офісних кордонів", адже Вітчизна у нас одна - Україна!
Виставка-хроніка "Сила духу, незламність вибору" організована бібліотекарями, щоб нагадати, як не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. Відчуймо себе українцями!




Немає коментарів:

Дописати коментар