понеділок, 8 серпня 2016 р.

Читаймо, шануймося, ставаймо світлішими і добрішими!



   7серпня 2016 року у  бібліотеці-філіалі №4 відбулася творча зустріч із львівськими письменниками, читачами, видавцями, краєзнавцями, завдячуючи відомій громадській і літературній діячці, директору книгарні «Книжковий дворик» Любові Хомчак. Головний пріорітет цієї зустрічі – автор, читач, видавець.
    На літературні посиденьки з читачами книгозбірні приїхала Дара Корній, добре відома за серією романів-фентезі про безсмертну Мальву. Говорили з улюбленою письменницею про роман «Гонихмарник» та історію його створення, про нову книгу, яка вийде у вересні у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Цікаво було знати прихильникам, що  і хто надихає автора на нові романи та  як у цьому допомагають діти та їх друзі. Розповідала гостя зі Львова про співпрацю  з щирою, романтичною Любою Долик, поетесою, без якої роман «Зірка для тебе» не мав би такого успіху». Люба Долик не тільки читала  вірші, ділилася думками й творчими планами, враженнями від Полтави і полтавців, а після зустрічі, спілкуючись з молоддю, розповідала  легенди й історичні факти про королеву Бону(!!!), яку  вже бачить героїнею свого роману.
    Власні вірші читали неперевершена Дзвенислава Чабан-Леус, харизматична Галина Сподарик, щира Ліліана Косановська. Надія Мориквас презентувала свій роман «Корнелія», який уже є у нашій книгозбірні, а відома у львівських колах письменниця Тетяна Грунська артистично читала уривки зі своєї нової книги. Марія Чумарна,  львівська поетеса, прозаїк, засновниця першої авторської  українознавчої школи  читала власні поезії та розповіла цікаві факти про таємні коди української вишивки, ділилася думками про виховання дітей – творчих особистостей.
 Дмитро Сапіга, директор видавництва «Каменяр» разом з відомим львівським краєзнавцем Тарасом Шах презентували документальну повість про Миколу Лемика, ім’я якого пов’язано з нашим краєм. В 1941 році Микола Лемик очолив похідну групу ОУН «Центр» , дійшов до міста Миргорода, де був заарештований і страчений гестапівцями.
 Уважно слухали читачі книгозбірні   мистецтвознавця Світлану Максименко, яка  розповіла про «діяльність українського театру у Львові в період німецької окупації» (таку назву має її книга, подарована бібліотеці). Пані Світлана у своїй книзі вперше оприлюднила багато відомостей: один з них -  показ восени 1943 року унікальної вистави просто неба «Живі шахи», яка зібрала багатотисячну аудиторію патріотично настроєних львів’ян. Щирі, теплі погляди, відвертість та серйозність, лірика та романтика, потім "живе спілкування", обмін думками, запрошення на гостини , автографсесія і, на жаль, зустріч закінчилася.

22 нові книги –щедрий  і вагомий дарунок львівських гостей читачам  нашої бібліотеки. Що ж, дорогі друзі, читаймо, шануймося і ставаймо світлішими і добрішими!  Чекаємо наступних зустрічей!













Немає коментарів:

Дописати коментар