четвер, 12 травня 2016 р.

Пам'ять робить нас сильнішими



5 травня 2016 року, напередодні Дня пам'яті та примирення, в бібліотеці-філіалі №4 відбувся День пам'яті "Пам'ять, що вчить і застерігає".Однією з подій творчого заходу стала презентація виставки малюнків учнів Полтавської дитячої художньої школи, учасниками якої стали не тільки юні художники. "Це добре, що діти не забувають історію. Пам'ять робить нас сильнішими", - поділилася власними думками Дуденко Світлана Савеліївна.
Під час уроку пам'яті "Пам'таємо - перемагаємо" школярі ЗОШ №23 разом з бібліотекарем згадали хронологію важливих подій Другої світової війни, говорили про її  гіркі  уроки для нашого народу і всього людства, про пам'ятні дні, які відзначають 8 та 9 травня, їх символи. Здійснивши історичний екскурс на початок ХХ століття, учні зрозуміли чому появу символу маку пов'язують з іменами Джона МакКрея та Мойни Майкл.
П'ятикласники взяли участь у майстер-класі "Мак пам'яті" і власноруч створили із паперу квітку червоного маку. "Графічне зображення  символу пам'яті, автором якого є харківський дизайнер Сергій Мішакін, - розповідала Олена Олександрівна Зозуля, - є своєрідною алюзією: з одного боку уособлює квітку червоного маку, з іншого - кривавий слід від кулі."
Книжкова виставка-хроніка "Була війна: день перший - день останній", презентація якої відбулася в цей день та експрес-репортажі, які підготували бібліотекарі за книгами В.Ревегука "Полтавщина під німецькою окупацією", "Генерал Павло Шандрук і антигітлерівська коаліція", В. В'ятровича "Історія з грифом секретно. Українське ХХ століття", Ю. Гужви "Підпільна молодіжна група Лімова-Баяна" - це урок мужності, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.

Фінальним акордом Дня пам'яті стала літературно-мистецька сторінка - виступ ансамблю "Розсошаночка"(керівник Г.М. Земляна). Пісні, вірші, тремтячі голоси нагадали про ті страшні дні фашистської навали, які звалилися на наш народ. Перегортаємо сторінку ... і пісні, сповнені оптимізму, віри, надії! Теплі світлі погляди і щирі оплески від присутніх на творчому заході.

 "Ми пам'таємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає!"










Немає коментарів:

Дописати коментар